Marea cădere a unui miliardar de peste Prut! A ajuns la mila sorții și hărțuit de executori

13 Feb. 2023, 16:15
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
13 Feb. 2023, 16:15 // Actual //  bani.md

Irinel Columbeanu, cel supranumit cândva „miliardarul din Izvorani”, se confruntă acum cu probleme financiare serioase. A renunțat la viața luxoasă pe care o ducea înainte și la colecția de mașini, însă datoriile nu au fost acoperite. O bancă și o firmă de executări cer validarea, pentru a-și recupera banii, scrie cancan.ro.

Irinel Columbeanu se confruntă cu probleme financiare de câțiva ani. Vila luxoasă din apropierea Capitalei a fost înlocuită de un apartament din Colentina, unde fostul „miliardar din Izvorani” stă cu chirie. Și-a vândut și mașinile de lux pentru a scăpa de datorii, însă problemele de ordin financiar nu au dispărut. Fabrica Turbocim S.R.L. pare să fie cea care i-a adus falimentului lui Irinel Columbeanu și îi creează probleme și astăzi. Numele lui apare într-un dosar de validare proprire.

O bancă și o firmă de executări silite l-au dat pe fostul „miliardar de la Izvorani” în judecată pentru a-și recupera pagubele. Este vorba despre fosta Marfin Bank, care astăzi se numește Vista Bank. Executarea silită în acest dosar a fost încuviințată prin două încheieri succesive, de Judecătoria Buftea și Judecătoria Sectorului 1 București. Petenta a ales cea de-a doua variantă pentru a soluționa cererea de validare a popririi.

Pe 9 septembrie 2022, Turbocim S.R.L., firma care i-a adus falimentul lui Irinel Columbeanu, a primit o adresă în care i se comunică înființarea propririi, în ceea ce privește datoriile restante. Potrivit surselor, acesta nu a oferit niciun răspuns executorului judecătoresc, astfel nerespectând obligațiile legale. Având în vedere aceste aspecte, Judecătoria Sectorului 1 a declinat competența de soluționare în favoarea Judecătoriei Buftea. Aceasta din urmă a invocat, din oficiu, excepția necompetenței teritoriale a instanței.

Înalta Curte de Casație și Justiție a precizat, la considerentul nr.71, că ulterior admiterii cererii de încuviințare a executării silite, calitatea de instanță de executare a judecătoriei care a încuviințat executarea nu doar că este câștigată, dar și rămâne aceeași pe întreaga durată a procedurii execuționale.

Decizia Înaltei Curții arată că, în executarea silită a firmei condusă de Irinel Columbeanu, nicio altă instanță nu va putea fi apreciată drept instanță de executare. Astfel, dosarul a ajuns din nou de masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 București.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2025, 17:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
13 Iun. 2025, 17:22 // Actual //  Ursu Victor

Contrabandiștii moldoveni își freacă palmele în așteptarea unei noi oportunități: Uniunea Europeană se pregătește să majoreze semnificativ accizele la produsele din tutun și să extindă impozitarea și asupra țigărilor electronice și a produselor inovatoare cu nicotină, potrivit unui document intern al Comisiei Europene obținut de Politico, citat de European Pravda.

Potrivit proiectului de reformă a directivei europene privind accizele, se propune:

O creștere de 258% a taxelor pentru tutunul de rulat manual, folosit frecvent de fumători pentru țigări artizanale.
O majorare de 139% pentru acciza aplicată țigărilor convenționale.
Extinderea taxării și asupra țigărilor electronice (vape-uri) și a pliculețelor cu nicotină, produse din ce în ce mai populare în rândul tinerilor din UE.
Inițiativa vine ca răspuns la solicitările a 16 state membre, în frunte cu Țările de Jos, care au cerut Comisiei să armonizeze regimul fiscal pentru noile produse cu nicotină, invocând distorsiuni pe piața unică.

Documentul CE analizează trei scenarii de taxare, cel mai ambițios dintre ele urmând să genereze venituri suplimentare de 15,1 miliarde de euro anual la bugetele statelor membre.

Bruxelles-ul își fundamentează politica pe studii care arată că accizele mari la tutun au fost „cel mai eficient instrument” pentru reducerea consumului de nicotină în Europa. Totuși, diferențele mari de prețuri dintre statele UE și țările din vecinătate, cum este Republica Moldova, ar putea stimula contrabanda și piața neagră de produse din tutun.

Pe acest fond, traficul ilegal de țigări din afara granițelor UE, în special prin rute precum Moldova – România – Uniunea Europeană, riscă să se intensifice, oferind grupărilor de crimă organizată noi surse de venit.

Ultimele date ale arată că produsele provenite din Duty Free din Republica Moldova au deținut cea mai mare pondere pe piața neagră din România, cu peste 27%, urmate de cele din Republica Moldova, care au înregistrat o creștere semnificativă de 4,4 p.p., ajungând la 23,5%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO