Marele selloff al acţiunilor chinezeşti: Alibaba, gigantul din e-commerce se prăbuşeşte pe bursă

20 Aug. 2021, 14:21
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Aug. 2021, 14:21 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Declinul acţiunilor tech din China a continuat să se accentueze joi, 19 august după ce industria a fost lovită cu o nouă serie de propuneri, transmite Bloomberg.

Potrivit informațiilor, indicele bursier Hang Seng Tech a închis pe minus cu 2,9%, după ce scăzuse anterior la cel mai slab nivel de când fusese creat (iulie 2020), Alibaba Group Holding suferind un declin de 5,5%.

Astfel, gigantul creat de omul de afaceri Jack Ma a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, cea mai mică valoare înregistrată pe bursa din Hong Kong, iar grupul de streaming video Kuaishou Technology a scăzut cu 7,1% şi a marcat un nou minim istoric, încheind pe minus a cincea şedinţă de tranzacţionare consecutivă.

Tencent Holdings, care reprezintă unul dintre indicii de referinţă ai sectorului tech, a scăzut cu 3,4%, în timp ce gigantul de food delivery Meituan a înregistrat un declin de 7,2%. Miercuri, compania de ride-hailing Didi Global a suferit o scădere de 6,5% în Statele Unite.

Rezultatele vin după ce China a declarat că studiază o serie de propuneri pentru a proteja drepturile şoferilor care lucrează în cadrul firmelor online şi pentru a înăspri controalele aplicate asupra industriei de live streaming.

De altfel, sentimentul general al pieţei a început să se înrăutăţească după ce Tencent a avertizat că industria ar trebui să se pregătească pentru un nou val de reglementări, incluzând aici mai multe măsuri ce ar urma să schimbe modul în care companiile folosesc datele pentru publicitate.

Recentele represalii lansate de Beijing asupra sectorului tech au şters circa 1.000 de miliarde de dolari din valoarea acţiunilor chinezeşti listate la nivel global în ultima lună, măsurile extinzându-se rapid de la e-commerce şi meditaţii private la conţinut online şi securitatea datelor.

Selloff-ul a determinat mai mulţi manageri de fonduri globale, incluzând-o aici şi pe Cathie Wood, să renunţe în ultimele luni la deţinerile în acţiuni chinezeşti. Mai mult, unii investitori iau în considerare să nu mai investească în niciun fel de activ din China.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 22:53
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 22:53 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 23 octombrie 2021, Veaceslav Ioniță a fost invitat la Centrul Național Anticorupție (CNA) după ce ANRE a depus un demers. În urma audierilor acesta a publicat pe Facebook primele concluzii.

1. Am rămas cu impresia că CNA nu va tolera situația de pe piața produselor petroliere și doresc sa ducă la bun sfârșit acest caz. Avem deja exemplul Politiei Naționale, care destul de rapid au venit cu probe privind existența comerțului ilegal cu produse petroliere, despre care am relatat public și care a fost negat de ANRE.
2. Demersul ANRE către CNA este o provocare de prost gust, care trebuie contracarat și eliminată pe viitor. Cel puțin asta am înțeles eu citind foița lor adresata CNA. ANRE asupra căruia planează suspiciuni în spațiul public, solicita CNA să ia măsuri cu cei care nu le permite să facă ce vor. Pe această cale anunț conducerea ANRE: CNA nu are competențe legale de a proteja corupții și nu cereți de la ei astfel de lucruri. Sper ca după această provocare din partea ANRE juriștii și conducerea CNA vor elabora protocoale interne, care sa permită pe viitor eliminarea unor astfel de provocări ieftine.

În urma audierilor, expertul economic Veacesla Ioniță consideră că CNA trebuie să-ți îndeplinească obligațiile să ducă la bun sfârșit acest caz.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală