Mariupol s-a transformat într-o bombă epidemiologică. Duhoarea morții a pus stăpânire pe oraș

07 Iun. 2022, 15:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Iun. 2022, 15:52 // Actual //  Lupu Eduard

Ocupat de ruși, după luni de rezistență îndârjită, Mariupolul, altă dată un oraș cochet de la Marea Azov, a devenit o ruină. Cele mai mari probleme cu care se confruntă sunt mirosurile pestilențiale dar și posibilele focare de infecție. Centrele comerciale au fost transformate în morgi în care sunt depozitate cadavrele, iar pe străzi s-au adunat munți de deșeuri. Ca să respire aer curat, puținii localnici care au mai rămas în zonă s-au mutat pe malul mării. Aici aerul sărat, din larg, este mai respirabil decât cel din oraș.

Orașul Mariupol a fost transformat într-o ruină de invadatorii ruși care au bombardat, fără a alege, cartiere rezidențiale, școli infrastructură militară. După luni de rezistență îndârjită, ultimii luptători ucraineni s-au predat, iar luptele au încetat. În loc, în orașul transformat în câmp de război au rămas, în loc, munți de deșeuri pe străzi, cadavre sub dărâmături și case în ruine.

Iar cea mai mare problemă cu care se confruntă orașul, acum, după încetarea luptelor este duhoarea de nesuportat. Căldura verii face ca aceasta să fie și mai insuportabilă, astfel că localnici care au mai rămas în oraș încearcă să se protejeze. Greu, foarte greu, dat fiind că mirosurile pestilențiale îi înconjoară de peste tot. Duhoarea vine din dărâmături sub care se mai află resturi de oameni și de animale care au intrat în putrefacție, dar și de la munții de gunoaie din mijlocul străzilor.

În Mariupolul cucerit de invadatorii ruși, caracteristic este mirosul de moarte, din ce în ce mai intens ca urmare a creșterii temperaturilor. Declarația a fost făcută de consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriușcenko, pe Telegram, după cum relatează corespondentul Ukrinform.

„Mariupol. Cel mai dificil lucru este să acoperi mirosul… Depozitele de deșeuri amenajate în mijlocul orașului. Morgile din centrele comerciale. Morții de sub dărâmături”, a scris Andriușcenko, conform sursei citate.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău