Mesaj dur de la Andrei Spînu către responsabilii de construcția drumurilor: Nu voi tolera nici cea mai mică corupție

11 Aug. 2021, 17:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Aug. 2021, 17:36 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 11 august 2021, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a convocat în ședință responsabilii de proiectarea, construcția, menținerea și reabilitarea drumurilor. În cadrul ședinței au vorbit despre calitatea lucrărilor efectuate pe drumurile din țară și un schimb de opinii privind problemele cu care se confruntă în procesul de activitate. Nu în ultimul rând, s-a vorbit discutat și despre corupție și tergiversarea lucrărilor de construcție și reabilitare.

În cadrul ședinței, ministrul a venit și cu un mesaj dur către responsabilii de construcție a drumurilor, acesta a spus că nu va tolera nici cea mai mică corupție.

Potrivit antreprenorilor din domeniu, cele mai mari probleme cu care se confruntă sunt lipsa unui clasificator a întreprinderilor, care ar determina distribuirea eficientă a finanțării în funcție de capacitățile companiilor participante la licitații; lipsa unei armonizări între cadrului legislativ, administrativ, tehnologic și cel juridic. O altă problemă enunțată a vizat controlul calității lucrărilor, care nu este executat de companii independente, ci de unele apropiate beneficiarului.

Andrei Spînu a avertizat antreprenorii referitor la calitatea proastă a lucrărilor executate și la consecințele acestora asupra imaginii și reputației companiilor, menționând că salută ideea unui clasificator al companiilor, iar cei care nu pot face drumuri să stea acasă.

„Eu totuși am așteptat ca măcar cineva din Dvs să aibă curaj să recunoască că în acest sistem este corupție. Mandatul pe care noi îl avem de la oameni și, probabil că, mulți dintre Dvs ne-ați votat, este să facem măcar un pic de dreptate în țară. Iar dreptatea începe de la faptul că noi o să începem să luptăm cu corupția. Eu vă promit, că niciodată nu am să vă cer nimic în schimb, decât să vă faceți treaba bine, aici mă refer la companiile private, ministerul pe care am onoarea să-l conduc dar și la instituțiile subordonate”, a afirmat ministrul.

Andrei Spînu a spus că nu va tolera corupția, de asemenea a îndemnat participanții la ședință să-l informeze personală despre astfel de cazuri.

„Nu voi tolera nici cea mai mică corupție în acest sector. Nu am pretenția să spun că am s-o lichidez pe toată, începând cu ziua de mâine, dar am pretenția să cred că poate o să ajungem la un moment dat, când cu adevărat nu o să fie corupție. Eu cred că drumurile se fac de proastă calitate, inclusiv din cauza faptului că unii dintre Dvs dați mită, iar în loc să dați mită mai bine ați mări salariile la lucrătorii care muncesc la drumuri, în soare sau ați mai adăuga un centimetru de asfalt unde este necesar”.

Spre final, ministrul a menționat despre importanța lucrului de echipă și i-a îndemnat să lucreze mai responsabil.

„Eu mi-aș dori să facem lucruri bune cu oamenii noștri. Vă rog să creșteți capacitatea de management a proiectelor în cadrul companiilor pe care le gestionați și să lucrați mai responsabil pentru ca să oferiți cetățenilor drumuri calitative, iar dacă nu împărtășiți același deziderat vă rog să vă lichidați companiile și să vă căutați de treabă în altă parte!”.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală