Tranzacție imensă în IT: NortonLifeLock urmează să preia compania cehă Avast

11 Aug. 2021, 17:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Aug. 2021, 17:14 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Pe piața de softuri antivirus va avea loc o tranzacție imensă. Americanii de la NortonLifeLock urmează să preia compania cehă Avast, într-o tranzacție în bani și acțiuni.

Potrivit acordului de fuziune, anunțat de cele două companii de cybersecurity, Avast este evaluată la 8,1 – 8,6 miliarde de dolari. Acționarii companiei pragheze urmează astfel să primească bani și acțiuni Norton nou-emise, în urma fuziunii.

Noua companie va deservi peste 500 de milioane de utilizatori și circa 40 de milioane de clienți direcți, la nivel mondial.

Norton este listată la bursa Nasdaq de la New York, iar în urma preluării, compania rezultată din fuziune se va tranzacționa și ea pe această piață. După finalizarea fuziunii, compania combinată va avea sediu dual, în Cehia (la Praga) și în SUA (la Tempe, statul Arizona). Gigantul cybersecurity rezultat va avea „prezență semnificativă în Cehia” – au precizat părțile.

Actualul CEO al NortonLifeLock, Vincent Pilette, și directoarea financiară (CFO), Natalie Derse, își vor menține funcțiile și în urma fuziunii.

De partea cealaltă, CEO-ul Avast, Ondřej Vlček, urmează să devină președinte al NortonLifeLock și membru al board-ului directorilor companiei. De asemenea, Pavel Baudiš, cofondator al Avast, va fi numit director independent în cadrul board-ului NortonLifeLock.

Aceasta este a doua tranzacție de acest fel făcută de NortonLifeLock în Europa, în mai puțin de un an. În decembrie 2020, americanii au cumpărat antivirusul german Avira, de la fondul de investiții Investcorp, din Bahrain, pentru suma de 360 de milioane de dolari, în bani.

Avast a fost fondată, sub formă de cooperativă, în anul 1988, în Cehoslovacia comunistă, de către programatorii Pavel Baudiš și Eduard Kučera. Cooperativa lor se numea Alwil, iar Avast era numele softului antivurus pe care l-au realizat. În prezent, compania Avast este listată la Bursa de la Londra și la Bursa de la Praga. În 2020, a avut venituri de aproape 893 milioane dolari, scrie stratupcafe.ro.

De partea cealaltă, NortonLifeLock a avut venituri de aproape 2,5 miliarde de dolari, anul trecut. Compania, care s-a numit Symantec Corporation până în 2019, a fost fondată în anul 1982, de Gary Hendrix.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 23:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 23:02 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală