Metodă inedită folosită de hoții de bănci pentru un jaf. Au furat 35 de milioane de dolari

18 Oct. 2021, 09:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Oct. 2021, 09:41 // Actual //  Dumitrita Culiuc

17 hoți de bănci au utilizat tehnologia „deep voice” pentru a jefui 35 de milioane de dolari de la o bancă din Emiratele Arabe. Infractorii au acționat destul de profesional încât au reușit să amăgească un angajat al băncii. Banii au fost transferați spre conturi bancare din întreaga lume. Pe acest caz a început o anchetă.

Potrivit informațiilor, infractorii au furat aproximativ 35 de milioane de dolari de la o bancă din Emiratele Arabe Unite cu ajutorul simulării vocale îmbunătățite de inteligența artificială, potrivit unui nou raport al Forbes.

Vocile „deepfaked” au fost folosite pentru a păcăli un angajat al băncii, făcându-l să creadă că înmânează banii în numele unei tranzacții comerciale legitime asociate cu banca.

Directorul băncii, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a primit un apel telefonic aparent normal. Persoana de la telefon pretindea că este directorul unei mari companii cu care managerul vorbise anterior și care suna exact ca ei, susține documentul judiciar. Acest lucru, asociat cu ceea ce părea a fi e-mailuri de la companie și avocatul acesteia, l-a convins pe managerul sucursalei că firma se afla în mijlocul unei mari afaceri în valoare de 35 de milioane de dolari. Ulterior, acesta a urmat ordinele celui care l-a sunat și a început să inițieze o serie de transferuri mari de bani de la companie către conturi noi. Din păcate, totul s-a dovedit a fi o înșelătorie sofisticată, scrie Aleph News.

Tehnologia „deep voice” , devine o normalitate

Anchetatorii din Dubai au dezvăluit că escrocii au folosit tehnologia „deep voice” pentru a simula vocea directorului. Autoritățile cred că schema a implicat până la 17 persoane diferite și că banii furați au fost direcționați către o serie de conturi bancare împrăștiate pe tot globul. Două dintre aceste conturi se aflau la Centennial Bank din SUA și au primit aproximativ 400.000 de dolari, motiv pentru care cazul a ajuns acum în sistemul judiciar american. Anchetatorii din Emiratele Arabe Unite au contactat acum oficialii americani pentru a primi ajutor în cadrul investigației lor.

Este clar că tehnologia deepfake a devenit înspăimântător de bună în ultima vreme – uitați-vă doar la acele videoclipuri cu Tom Cruise. Unii oameni spun că astfel de legi ar crea mai multe probleme decât ar rezolva, în timp ce alții susțin că ar putea afecta libertatea de exprimare și libertatea de creație.

Oricum ar fi, se pare că este ceva ce ar trebui să ne dăm seama cât mai repede, înainte ca jafurile bancare false de mai multe milioane de dolari să devină noua normalitate.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 18:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Ian. 2022, 18:08 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare UTA Găgăuzia, în scopul evaluării viabilității proiectelor investiționale susținute din bugetul de stat și pentru efectuarea unei analize a lanțului valoric. Ministrul a vizitat și ferma de bovine din localitatea Tomai.

În cadrul vizitei, ministrul a apreciat rezultate obținute de antreprenor în urma obținerii de subvenții.

Grație suportului oferit prin mecanismul de subvenționare, în perioada anilor 2018-2020, antreprenorul fermei a creat condiții optime în vederea sporirii cantității și calității laptelui, a construit depozite noi de păstrare a furajelor și a produselor fitosanitare și a ameliorat șeptelul de animale.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău