Metodă inedită folosită de hoții de bănci pentru un jaf. Au furat 35 de milioane de dolari

18 Oct. 2021, 09:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Oct. 2021, 09:41 // Actual //  Dumitrita Culiuc

17 hoți de bănci au utilizat tehnologia „deep voice” pentru a jefui 35 de milioane de dolari de la o bancă din Emiratele Arabe. Infractorii au acționat destul de profesional încât au reușit să amăgească un angajat al băncii. Banii au fost transferați spre conturi bancare din întreaga lume. Pe acest caz a început o anchetă.

Potrivit informațiilor, infractorii au furat aproximativ 35 de milioane de dolari de la o bancă din Emiratele Arabe Unite cu ajutorul simulării vocale îmbunătățite de inteligența artificială, potrivit unui nou raport al Forbes.

Vocile „deepfaked” au fost folosite pentru a păcăli un angajat al băncii, făcându-l să creadă că înmânează banii în numele unei tranzacții comerciale legitime asociate cu banca.

Directorul băncii, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a primit un apel telefonic aparent normal. Persoana de la telefon pretindea că este directorul unei mari companii cu care managerul vorbise anterior și care suna exact ca ei, susține documentul judiciar. Acest lucru, asociat cu ceea ce părea a fi e-mailuri de la companie și avocatul acesteia, l-a convins pe managerul sucursalei că firma se afla în mijlocul unei mari afaceri în valoare de 35 de milioane de dolari. Ulterior, acesta a urmat ordinele celui care l-a sunat și a început să inițieze o serie de transferuri mari de bani de la companie către conturi noi. Din păcate, totul s-a dovedit a fi o înșelătorie sofisticată, scrie Aleph News.

Tehnologia „deep voice” , devine o normalitate

Anchetatorii din Dubai au dezvăluit că escrocii au folosit tehnologia „deep voice” pentru a simula vocea directorului. Autoritățile cred că schema a implicat până la 17 persoane diferite și că banii furați au fost direcționați către o serie de conturi bancare împrăștiate pe tot globul. Două dintre aceste conturi se aflau la Centennial Bank din SUA și au primit aproximativ 400.000 de dolari, motiv pentru care cazul a ajuns acum în sistemul judiciar american. Anchetatorii din Emiratele Arabe Unite au contactat acum oficialii americani pentru a primi ajutor în cadrul investigației lor.

Este clar că tehnologia deepfake a devenit înspăimântător de bună în ultima vreme – uitați-vă doar la acele videoclipuri cu Tom Cruise. Unii oameni spun că astfel de legi ar crea mai multe probleme decât ar rezolva, în timp ce alții susțin că ar putea afecta libertatea de exprimare și libertatea de creație.

Oricum ar fi, se pare că este ceva ce ar trebui să ne dăm seama cât mai repede, înainte ca jafurile bancare false de mai multe milioane de dolari să devină noua normalitate.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 09:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Feb. 2023, 09:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Producătorul auto chinez BYD analizează posibilitatea construirii unei uzine în Europa, a declarat un director din cadrul grupului pentru Bloomberg News.

Potrivit directorului Stella Li, constructorul chinez este interesat mai degrabă în construire propriilor uzine decât în preluarea facilităţilor altor companii.

În prezent nu se cunosc țările chiar ar fi vizate pentru construcția fabricii.

Potrivit sursei citate, BYD vrea să ajungă la vânzări solide şi o reţea de dealeri în Europa, precum şi centre de servicii, pentru a asigura încrederea consumatorilor în brandul BYD.

Luna trecută, cotidianul The Wall Street Journal a dezvăluit că Ford poartă discuţii cu aproximativ 15 potenţiali investitori, printre care se numără şi BYD, care sunt interesaţi să preia uzina Ford de la Saarlouis, Germania.

După ce a avut succes în China cu vânzarea de automobile electrice accesibile, BYD priveşte acum să se extindă peste hotare. Compania a anunţat planuri vizând vânzarea vehiculelor sale în Europa, inclusiv în Germania, Suedia, Norvegia, Ţările de Jos, Franţa şi Marea Britanie.

În Asia, BYD a început construcţia unei uzine în Thailanda, care va fi prima uzină de asamblare a vehiculelor electrice din Asia de Sud-Est, şi a început să îşi vândă automobilele către consumatorii din Australia, Japonia şi Singapore. Grupul chinez are deja o linie de asamblare în India.

În America Latină, BYD vrea să fie prezentă pe toate pieţele mari, adoptând o strategie agresivă de extindere a reţelei de dealeri pentru a vinde nu doar autoturisme, dar şi utilitare, autobuze şi taxiuri, a spus Stella Li.

În 2022, BYD a vândut 1,86 milioane de automobile hibrid şi electrice pe baterie, majoritatea în China, şi în prezent îşi concentrează eforturile pe regiunile Asia, Europa şi America Latină în încercarea de a domina piaţa autovehiculelor ecologice.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău