Mii de oameni au semnat o petiție online pentru ca Jeff Bezos să cumpere și să „mănânce” Mona Lisa. Motivul invocat

22 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Din anumite motive bizare, mii de oameni doresc ca CEO-ul Amazonului, Jeff Bezos, să cumpere și să „mănânce” Mona Lisa. Pentru a clarifica, Mona Lisa în cauză nu este de mâncare, este probabil aceeași Mona Lisa la care te gândești – pictura lui Leonardo da Vinci care se găsește în Muzeul Luvru din Paris.

La începutul acestei săptămâni, o petiție online care cere lui Bezos să cumpere și să mănânce faimosul tablou a început brusc să atragă atenția. Lucrul amuzant este că petiția nu este nici măcar nouă, a fost lansată acum un an de un muzician din Maryland pe nume Kane Powell. Powell i-a spus lui Vice că el și prietenii săi se aflau la un Applebee vorbind despre Bezos, având în vedere că Amazon era la știri în acel moment și a spus că ar trebui să-l cumpere „doar pentru că are banii să o facă”.

Cu toate acestea, Powell și prietenii săi nu au terminat. Powell a spus că Bezos nu numai că ar trebui să cumpere pictura, ci și să o mănânce. Când a fost întrebat de ce i-a recomandat lui Bezos să mănânce tabloul, Powell a dat un răspuns simplu:

„Sincer nu știu”

Când a creat petiția, Powell părea să aibă, totuși, o idee mai clară.

„Nimeni nu a mâncat mona lisa și simțim că jeff bezos trebuie să ia atitudine și să facă acest lucru să se întâmple”, a scris el.

Cu toate acestea, judecând după reacția Luvru, pare să existe puține șanse ca Bezos să aibă șansa să cumpere Mona Lisa, cu atât mai puțin să o mănânce.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 12:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 12:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Vloggerul rus Ilia Varlamov a publicat video-ul despre romii din Soroca, Republica Moldova, pe canalul său de YouTube, cu denumirea: „Țiganii: palate în mijlocul sărăciei. Cum trăiește un adevărat baron țigan?”. La începutul acestuia, a publicat chiar și o secvență în care se înțelege cu baronul romilor moldoveni pentru un interviu. Discuția cu Artur Cerari l-ar fi costat 250 de euro, scrie Realitatea.md.

„Orașul Soroca deseori este descris ca o capitală a țiganilor din Moldova. Aici sunt sute de case luxoase, tot aici locuiește un om care se numește baronul țiganilor din întreaga țară. Cu 5 ani în urmă (2016) m-am văzut cu el, iar în prezent am decis să văd ce s-a schimbat în Soroca și în viața baronului. Să te întâlnești cu baronul țiganilor nu este așa de ușor. Trebuie să te înțelegi din timp, ceea ce am și făcut. Și încă lui trebuie să-i plătești”, a povestit Varlamov în introducerea video-ului.

– Bună ziua, mă numesc Ilia Varlamov. Sunt jurnalist rus. Am făcut câțiva ani în urmă la dvs. în ospeție. Și foarte mult îmi doresc să vin încă o dată. Noi filmăm un film scurt despre Moldova, despre ce se întâmplă aici și fără dvs. istoria nu va fi integrală.

– Clar. Spuneți-mi, vă rog, ceva se planifică pentru fondul nostru?

– Cum veți spune. Spuneți-ne cum va fi corect.

– Știți că doar sunt unele greutăți mari. Ele au fost, sunt și vor fi, dar acum sunt și mai multe. Mă gândesc că va fi normal undeva – 500 de euro. Și eu vă ajut deplin.

– Dar dacă un pic mai dumnezeiesc, că pandemia și de noi s-a atins?

– Eu înțeleg, dar la voi țara este cu perspective, dar la noi este sărăcie.

– Noi am mizam maximum pe 200.

– 250. În jumătate.

– V-am înțeles. Mâine, la 12:00 vom fi la dvs.

– Gata. Haideți.

„Noi l-am telefonat pe baronul țiganilor. De fapt, corect este să nu plătești niciodată intervievații, însă aici este un caz special, pentru că baronul țiganilor nu se va întâlni și nu te va ajuta pur și simplu. Eu v-am arătat cum asta se întâmplă”, a continuat Varlamov.

În video-ul de mai jos, vloggerul a mai relatat cu ce se ocupă romii moldoveni, de ce locuiesc cei mai mulți în Soroca. A filmat casele lor pe care le-a caracterizat drept „palate”. Se vorbește și despre comercializarea substanțelor narcotice. La fel, că preferă să fie utilizat termenul de „romi” în adresa lor.

Totodată, este o secvență în care se descrie atitudinea romilor moldoveni față de căsătorii și de școală.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală