Peste 56.000 de persoane au semnat ca Bezos să nu revină pe Pământ după ce va zbura în cosmos. „Nu ar trebui să existe”

21 Iun. 2021, 12:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
21 Iun. 2021, 12:30 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Peste 56.000 de oameni au semnat petiții pentru a-l împiedica pe Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ, după călătoria sa în spațiu de luna viitoare.

Bezos, fondatorul firmei de explorare spațială Blue Origin, a declarat pe 7 iunie că el și fratele său Mark Bezos vor zbura în spațiu la racheta New Shepard pe data de 20 iulie 2021. Atunci se va desfășura primul zbor uman al companiei.

La trei zile după anunțul lui Bezos, au fost lansate două petiții pentru a încerca să împiedice reintrarea miliardarului pe Pământ. Amândoi au strâns mii de adepți în doar 10 zile.

Peste 37.000 de oameni au semnat o petiție Change.org intitulată: „Nu permiteți lui Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ”.

„Miliardarii nu ar trebui să existe … pe pământ sau în spațiu. Dacă decid să plece în cosmos, să rămână acolo”, se spune în descrierea petiției.

„A fi lăsat înapoi pe Pământ este un privilegiu – nu un drept” și „Pământul nu vrea oameni ca Jeff, Bill [Gates], Elon [Musk] și alți astfel de miliardari” – sunt printre comentariile lăsate de semnatari.

O altă petiție, numită „Petiția pentru a nu permite reintrarea pe pământ a lui Jeff Bezos”, a acumulat peste 19.000 de semnături și câștigă rapid tracțiune.

Jose Ortiz, care a înființat petiția, a declarat în descriere că Bezos este „un stăpân rău îndreptat spre dominația globală”.

„Soarta umanității este în mâinile tale”, a mai scris Ortiz.

Ambele petiții își propun să obțină între 25.000 și 50.000 de semnături, făcându-le două dintre cele mai importante petiții semnate pe Change.org, potrivit site-ului web.

Bezos va participa la un zbor de 11 minute către cosmos, alături de fratele său și câștigătorul licitației Blue Origin pentru un loc în nava spațială New Shepard, care s-a vândut cu 28 de milioane de dolari.

Vor fi legați într-o capsulă în formă de cupolă, care se află deasupra butonului de rachetă.

 

 

Imaginea ce urmează este o glumă și rugăm a fi interpretată ca atare. 

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală