Miliardarul Ion Țiriac mai vinde o afacere la început de 2022. Cine este interesat de businessul de milioane

26 Ian. 2022, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Ian. 2022, 12:58 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Miliardarul român Ion Țiriac, cunoscut pentru afacerile sale din domeniile bancar, auto, sportiv, mai vinde o companie la început de an 2022.

Potrivit informațiilor, miliardarul vinde Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL) către Autonom, un mare grup de firme din zona mobilității, fondat și deținut de frații Marius și Dan Ștefan. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită, dar este cunoscut că business-ul de leasing operațional al lui Țiriac are venituri anuale de peste 80 de milioane de lei românești ( aproximativ 3,9 milioane de euro) și active în valoare de peste 200 milioane de lei (9,8 milioane de euro), scrie start-up.ro.

Astfel, două dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc din piața serviciilor de leasing operațional, „cu viziuni compatibile în ceea ce privește centrarea pe clienți, avansează spre o nouă etapă în construcția unui business mai puternic în sectorul mobilității” – spun părțile, într-un comunicat.

Tranzacția va fi finalizată în prima parte a acestui an, după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

Prin acest pas, Autonom își întărește poziția pe piața de leasing operațional din România și depășește semnificativ pragul de 10.000 de mașini.

Aceasta este cea de-a doua tranzacție majoră anunțată la început de an 2022 de Grupul Țriaiac. Pe 14 ianuarie, Banca Transilvania a anunțat că a semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing de la Grupul Țriaiac. Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a lui 2022 și este supusă analizei și aprobării autorității competente.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău