„Milionarul dogecoin” în vârstă de 33 de ani este acum plătit în criptomoneda inspirată de meme. Continuă investițiile

07 Iul. 2021, 17:31
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Iul. 2021, 17:31 // Au Bani //  MD Bani

Glauber Contessoto și-a asumat un mare risc asupra dogecoinului, o criptomonedă inspirată de meme care a început ca o glumă, la începutul acestui an.

Contessoto spune că a investit peste 250.000 de dolari în Dogecoin pe 5 februarie, când acesta avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Aproximativ două luni mai târziu, pe 15 aprilie, el spune că a devenit milionar dogecoin pe hârtie.

De atunci, Contessoto a refuzat să vândă, în ciuda urcușurilor și coborâșurilor dogecoinului. El intenționează să cumpere mai multă monedă digitală și să aștepte o perioadă îndelungată.

Contessoto crede atât de mult în dogecoin încât acum solicită să fie plătit în ea ori de câte ori lucrează cu mărci criptografice la promoțiile de pe rețelele sociale.

Contessoto va câștiga un total de 25.000 de dolari pentru un parteneriat viitor între canalul său YouTube și proiectul blockchain Acria Network, a declarat el pentru CNBC Make It. La finalizarea tranzacției, compania a întrebat dacă ar prefera să fie plătit în dolari SUA sau cripto.

„Desigur, am spus dogecoin”, spune el. „Deci, m-au plătit literalmente în dogecoin. Mi-au dat jumătate în avans, iar cealaltă jumătate când am livrat videoclipul. ”

Pentru a ține pasul cu brandul său în creștere „dogecoin milionar” online, Contessoto a renunțat, de asemenea, la slujba de zi la o companie de muzică din Los Angeles în iunie. „Nu aveam idee cum voi face bani să merg mai departe”, spune el.

El câștigă puțini bani din vânzarea de merch pe site-ul său, dar accentul său principal este dezvoltarea prezenței sale pe rețelele sociale.

Într-o lună, el a câștigat 28.000 de dolari din reclame și promoții pe rețelele de socializare, care au fost plătite în principal în dogecoin. „Sunt cam șase luni de salariu la vechiul meu loc de muncă”, spune Contessoto.

După ce și-a acoperit toate facturile, inclusiv chiria, mâncarea și alte cheltuieli, Contessoto intenționează să investească în continuare cât poate în dogecoin. Deși experții avertizează împotriva acesteia.

Cu toate acestea, experții financiari sunt foarte sceptici față de dogecoin, precum și alte criptomonede. Volatilitatea lor extremă este unul dintre motivele pentru care experții avertizează că este o investiție riscantă, speculativă.

Și unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin în special, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin. Investitorii ar putea fi arși și, la rândul lor, ar trebui să investească doar ceea ce își pot permite să piardă.

Cu toate acestea, perspectivele lui Contessoto asupra dogecoinului rămân extrem de înalte. În funcție de ceea ce se întâmplă în următoarele luni, el crede că prețul ar putea crește. Speră că va ajunge la 1 USD până la sfârșitul anului.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 15:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 15:50 // Actual //  Ursu Victor

Vom vedea care este impactul acestor tarife asupra costului, asupra prețului și asupra competitivității pe piața americană, iar în funcție de concluzii, vom lucra împreună cu producătorii – fie pentru a-i sprijini să rămână pe piața SUA, fie pentru a-și redirecționa exporturile către alte piețe”, a declarat ministra Economiei, Doina Nistor, care a comentat decizia SUA de a impune tarife vamale diferențiate pentru 70 de țări, inclusiv Republica Moldova, măsură care vizează un tarif de 31% pentru exporturile moldovenești pe piața americană.

„Într-adevăr, avem decizia Statelor Unite de a impune tarife vamale diferențiate. SUA este un partener comercial important pentru Republica Moldova, situându-se pe locul 12 în clasamentul partenerilor noștri comerciali”, a declarat ministra în cadrul unei intervenții publice.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, în 2024, exporturile moldovenești către SUA au însumat circa 90 de milioane de dolari, reprezentând 2,5% din exportul național, cu o tendință de creștere, importurile din SUA s-au ridicat la 135 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă 1,5% din totalul importurilor Republicii Moldova.

Produsele moldovenești exportate în SUA includ: vinuri, vermuturi, sucuri naturale și produse de panificație. Iar din SUA, Moldova importă: mașini, echipamente medicale și tehnologii greu de găsit pe piața locală.

Ministra Nistor a subliniat că autoritățile sunt conștiente de investițiile și eforturile producătorilor moldoveni care au accesat piața americană, iar Guvernul va oferi sprijin pentru ca aceștia să se mențină competitivi sau să se reorienteze către alte piețe externe.

„Vom analiza impactul tarifelor asupra prețurilor și competitivității pe piața SUA și vom lucra cu producătorii ca să identifice fie modalități de adaptare, fie alternative comerciale viabile”, a afirmat Nistor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!