Asta nu se învață la școală! Cele mai bune lecții de succes oferite de Bezos, după 27 de ani în calitate de CEO Amazon

07 Iul. 2021, 16:42
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iul. 2021, 16:42 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Ziua de luni, 5 iulie, a fost ultima zi a lui Jeff Bezos în funcția de CEO al Amazon, compania pe care a lansat-o în 1994 ca vânzător de cărți online, care este acum un behemoth de comerț electronic în valoare de 1,7 trilioane de dolari – compania care l-a făcut cea mai bogată persoană din lume cu aproape 200 de miliarde de dolari avere.

De-a lungul celor aproximativ 27 de ani ai lui Bezos ca CEO, el a împărtășit în mod regulat sfaturile și lecțiile învățate în interviuri și scrisorile sale anuale către acționarii Amazon.

Iată câteva dintre cele mai bune exemple despre ceea ce Bezos, în vârstă de 57 de ani, a împărtășit de-a lungul anilor.

Asumă-ți riscuri

„Când te gândești la lucrurile pe care le vei regreta când ai 80 de ani, acestea sunt aproape întotdeauna lucrurile pe care nu le-ai făcut. Foarte rar vei regreta ceva ce ai făcut, care a eșuat și nu a funcționat sau altceva”, a spus Bezos într-un interviu din 2018.

Această filozofie a ajutat la modelarea vieții lui Bezos înainte de a lansa chiar Amazon. Când avea doar 30 de ani, Bezos avea un loc de muncă pe Wall Street la hedge fund D. E. Shaw, dar a văzut promisiuni în viitorul economiei internetului și a avut ideea de a construi o librărie online. Șeful lui Bezos a fost de acord că ideea are potențial, dar a încercat totuși să-l convingă pe Bezos că ar fi mai puțin risc să păstreze locul de muncă pe care îl avea.

„Nu vorbesc doar despre lucruri de afaceri”, a spus el. „E ca și cum„ Iubesc acea persoană și nu i-am spus niciodată ”și știi, 50 de ani mai târziu îți spui:„ De ce nu i-am spus? De ce nu m-am dus după ea? ‘

Ia decizii bune – rapid

Bezos consideră că cheia menținerii unei afaceri inovatoare este de a lua „decizii de înaltă calitate și cu viteză mare”.

În scrisoarea sa din 2015 adresată acționarilor Amazon, Bezos a scris despre importanța vitezei și „agilității” pentru a face din Amazon „o companie mare care este, de asemenea, o mașină de invenție”. Deși admite că unele decizii sunt „ireversibile sau aproape ireversibile”, majoritatea nu sunt.

„Majoritatea deciziilor … sunt schimbabile, reversibile – sunt uși în două sensuri”, a scris el. În aceste cazuri, atunci când luați o decizie care este „suboptimă”, potrivit lui Bezos, „nu trebuie să trăiți cu consecințele atât de mult. Puteți redeschide ușa și puteți reveni. ”

Aceste tipuri de decizii ar trebui luate „rapid”, potrivit lui Bezos. În caz contrar, a scris el, persoanele sau companiile care petrec prea mult timp deliberând asupra deciziilor reversibile riscă să fie supuse „încetinirii, aversiunii necugetate la risc, eșecului de a experimenta suficient și, în consecință, invenției diminuate”.

„Toate cele mai bune decizii ale mele în afaceri și în viață au fost luate cu inimă, intuiție, curaj – nu [cu] analiză”, a spus Bezos într-un interviu acordat Clubului Economic Washington D.C. în 2018.

Găsește-ți menirea

Descoperirea pasiunii tale în viață este un punct central în sfaturile pe care Bezos le oferă cel mai adesea angajaților săi mai tineri, precum și celor patru copii ai săi, a declarat miliardarul la Forumul Centrului Prezidențial George W. Bush în 2018.

„Poți avea un loc de muncă sau poți avea o carieră sau poți avea o chemare”, a spus Bezos. „Și dacă poți să dai seama cum să faci un apel, ai reușit să câștigi jackpot-ul, pentru că asta este marea problemă.”

Cu alte cuvinte, găsirea unei modalități de a face carieră din pasiunea ta este ideea lui Bezos despre adevăratul succes. Și, el crede că toată lumea are o pasiune.

„Nu tu îți alegi pasiunile, pasiunile tale te aleg pe tine”, a spus el în acel moment. „Toți suntem înzestrați cu anumite pasiuni, iar oamenii norocoși sunt cei care ajung să urmeze acele lucruri.”

În timp ce Bezos a spus că și-a urmat pasiunea de „inventator de garaje” atunci când a lansat Amazon, în ultimii ani miliardarul a recunoscut că adevărata sa pasiune pe tot parcursul vieții a fost spațiul.

„De când aveam 5 ani – atunci când Neil Armstrong a pășit pe suprafața lunii – am fost pasionat de spațiu, rachete, motoare cu rachete, călătorii spațiale”, a spus el în 2019.

Bezos a cheltuit miliarde de dolari finanțând compania sa spațială, Blue Origin, iar pe 20 iulie va zbura în spațiu cu fratele său.

„Calea spre succes este orice, numai nu dreaptă”

În scrisoarea sa din 2018 adresată acționarilor Amazon, Bezos a inclus o secțiune intitulată „Intuitia, curiozitatea și puterea rătăcirii”. În acea secțiune, CEO-ul Amazon a scris despre importanța rezervării timpului pentru explorarea curiozității dvs. pentru a veni cu soluții noi, inovatoare la provocări.

Afacerea Amazon poate depinde de eficiență, clienții comandând aproape orice produs și se așteaptă ca acesta să fie livrat la ușa lor în câteva zile sau mai puțin. Dar, Bezos crede că este necesară o doză sănătoasă de ineficiență pentru a reuși. În scrisoare, el descrie acest lucru drept „rătăcire” sau explorarea și experimentarea chiar dacă aceasta înseamnă o cale giratorie către o soluție.

Potrivit lui Bezos, una dintre lecțiile pe care le-a învățat construind Amazon a fost „că succesul poate veni prin iterație: inventează, lansează, reinventează, relansează, reia, clătește, repetă, din nou și din nou”, a scris el, adăugând că „ calea spre succes este orice, în afară de dreaptă. ”

Nu vă pierdeți originalitatea

În aprilie, în ultima sa scrisoare către acționari în calitate de CEO al Amazon, Bezos a scris despre importanța menținerii „originalității” voastre.

“Știm cu toții că caracterul distinctiv – originalitatea – este valoros”, a scris Bezos. „Toți suntem învățați să„ fii tu însuți ”. Ceea ce îți cer cu adevărat este să îmbrățișezi și să fii realist cu privire la câtă energie este necesară pentru a menține caracterul distinctiv. Lumea vrea să fii tipic – într-o mie de feluri, te atrage. Nu lăsa să se întâmple. “

Bezos a continuat spunând că „merită” să vă mențineți caracterul distinctiv, chiar dacă necesită „o muncă grea continuă”.

„A fi tu însuți merită, dar nu te aștepta să fie ușor sau gratuit ”, a scris Bezos.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală