„Milionarul dogecoin” în vârstă de 33 de ani este acum plătit în criptomoneda inspirată de meme. Continuă investițiile

07 Iul. 2021, 17:31
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iul. 2021, 17:31 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Glauber Contessoto și-a asumat un mare risc asupra dogecoinului, o criptomonedă inspirată de meme care a început ca o glumă, la începutul acestui an.

Contessoto spune că a investit peste 250.000 de dolari în Dogecoin pe 5 februarie, când acesta avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Aproximativ două luni mai târziu, pe 15 aprilie, el spune că a devenit milionar dogecoin pe hârtie.

De atunci, Contessoto a refuzat să vândă, în ciuda urcușurilor și coborâșurilor dogecoinului. El intenționează să cumpere mai multă monedă digitală și să aștepte o perioadă îndelungată.

Contessoto crede atât de mult în dogecoin încât acum solicită să fie plătit în ea ori de câte ori lucrează cu mărci criptografice la promoțiile de pe rețelele sociale.

Contessoto va câștiga un total de 25.000 de dolari pentru un parteneriat viitor între canalul său YouTube și proiectul blockchain Acria Network, a declarat el pentru CNBC Make It. La finalizarea tranzacției, compania a întrebat dacă ar prefera să fie plătit în dolari SUA sau cripto.

„Desigur, am spus dogecoin”, spune el. „Deci, m-au plătit literalmente în dogecoin. Mi-au dat jumătate în avans, iar cealaltă jumătate când am livrat videoclipul. ”

Pentru a ține pasul cu brandul său în creștere „dogecoin milionar” online, Contessoto a renunțat, de asemenea, la slujba de zi la o companie de muzică din Los Angeles în iunie. „Nu aveam idee cum voi face bani să merg mai departe”, spune el.

El câștigă puțini bani din vânzarea de merch pe site-ul său, dar accentul său principal este dezvoltarea prezenței sale pe rețelele sociale.

Într-o lună, el a câștigat 28.000 de dolari din reclame și promoții pe rețelele de socializare, care au fost plătite în principal în dogecoin. „Sunt cam șase luni de salariu la vechiul meu loc de muncă”, spune Contessoto.

După ce și-a acoperit toate facturile, inclusiv chiria, mâncarea și alte cheltuieli, Contessoto intenționează să investească în continuare cât poate în dogecoin. Deși experții avertizează împotriva acesteia.

Cu toate acestea, experții financiari sunt foarte sceptici față de dogecoin, precum și alte criptomonede. Volatilitatea lor extremă este unul dintre motivele pentru care experții avertizează că este o investiție riscantă, speculativă.

Și unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin în special, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin. Investitorii ar putea fi arși și, la rândul lor, ar trebui să investească doar ceea ce își pot permite să piardă.

Cu toate acestea, perspectivele lui Contessoto asupra dogecoinului rămân extrem de înalte. În funcție de ceea ce se întâmplă în următoarele luni, el crede că prețul ar putea crește. Speră că va ajunge la 1 USD până la sfârșitul anului.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală