„Milionarul dogecoin” în vârstă de 33 de ani este acum plătit în criptomoneda inspirată de meme. Continuă investițiile

07 Iul. 2021, 17:31
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iul. 2021, 17:31 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Glauber Contessoto și-a asumat un mare risc asupra dogecoinului, o criptomonedă inspirată de meme care a început ca o glumă, la începutul acestui an.

Contessoto spune că a investit peste 250.000 de dolari în Dogecoin pe 5 februarie, când acesta avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Aproximativ două luni mai târziu, pe 15 aprilie, el spune că a devenit milionar dogecoin pe hârtie.

De atunci, Contessoto a refuzat să vândă, în ciuda urcușurilor și coborâșurilor dogecoinului. El intenționează să cumpere mai multă monedă digitală și să aștepte o perioadă îndelungată.

Contessoto crede atât de mult în dogecoin încât acum solicită să fie plătit în ea ori de câte ori lucrează cu mărci criptografice la promoțiile de pe rețelele sociale.

Contessoto va câștiga un total de 25.000 de dolari pentru un parteneriat viitor între canalul său YouTube și proiectul blockchain Acria Network, a declarat el pentru CNBC Make It. La finalizarea tranzacției, compania a întrebat dacă ar prefera să fie plătit în dolari SUA sau cripto.

„Desigur, am spus dogecoin”, spune el. „Deci, m-au plătit literalmente în dogecoin. Mi-au dat jumătate în avans, iar cealaltă jumătate când am livrat videoclipul. ”

Pentru a ține pasul cu brandul său în creștere „dogecoin milionar” online, Contessoto a renunțat, de asemenea, la slujba de zi la o companie de muzică din Los Angeles în iunie. „Nu aveam idee cum voi face bani să merg mai departe”, spune el.

El câștigă puțini bani din vânzarea de merch pe site-ul său, dar accentul său principal este dezvoltarea prezenței sale pe rețelele sociale.

Într-o lună, el a câștigat 28.000 de dolari din reclame și promoții pe rețelele de socializare, care au fost plătite în principal în dogecoin. „Sunt cam șase luni de salariu la vechiul meu loc de muncă”, spune Contessoto.

După ce și-a acoperit toate facturile, inclusiv chiria, mâncarea și alte cheltuieli, Contessoto intenționează să investească în continuare cât poate în dogecoin. Deși experții avertizează împotriva acesteia.

Cu toate acestea, experții financiari sunt foarte sceptici față de dogecoin, precum și alte criptomonede. Volatilitatea lor extremă este unul dintre motivele pentru care experții avertizează că este o investiție riscantă, speculativă.

Și unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin în special, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin. Investitorii ar putea fi arși și, la rândul lor, ar trebui să investească doar ceea ce își pot permite să piardă.

Cu toate acestea, perspectivele lui Contessoto asupra dogecoinului rămân extrem de înalte. În funcție de ceea ce se întâmplă în următoarele luni, el crede că prețul ar putea crește. Speră că va ajunge la 1 USD până la sfârșitul anului.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 02:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2021, 02:32 // Actual //  Lupu Eduard

Inflaţia întrece orice aşteptări, atât prin forţă, cât şi prin durată. Analişti şi jurnalişti se întreabă dacă nu cumva ar fi cazul ca lumea să înceapă să se îngrijoreze sau cel puţin politicienii, în timp ce marile bănci centrale par cel mult neliniştite. Unii fac paralele cu anii ’70, deceniul inflaţiei în America, când preşedinţii şi banca centrală au luat măsuri disperate, unele cu încălcarea principiilor capitalismului şi pieţei libere, dar cei mai mulţi asigură că o astfel de comparaţie este exagerată. Oare?

Istoria arată că inflaţia prelungită nu trebuie subestimată, mai ales dacă eşti politician. În SUA a lovit preşedinţi şi a influenţat astfel istoria lumii. În prezent, preţurile cresc cu o viteză nemaivăzută în ultimii 30 de ani. Despre cum inflaţia a schimbat preşedinţii Americii scrie National Public Radio (NPR), echivalentul american al unei radiodifuziuni naţionale. În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în SUA preţurile au crescut cu peste 6%, iar cele mai mari scumpiri au fost la alimente şi energie, dar în special la energie. Preţurile benzinei îşi proclamă ascensiunea sus pe panouri, la colţ de stradă, în intersecţii, peste tot, scrie Ziarul Financiar.

Economiştii spun (şi chiar sunt de acord între ei în privinţa acestui lucru) că inflaţia actuală poate fi atribuită pandemiei şi consecinţelor acesteia: lanţuri de aprovizionare blocate, muncitori reticenţi să se întoarcă la lucru, penurii şi livrări de energie întrerupte. De asemenea, ştim că guvernul a concentrat miliarde de dolari în puterea de cumpărare a consumatorilor din primăvara anului 2020 încoace. Creşterile de preţuri ar putea fi considerate aproape inevitabile. Dar una dintre lecţiile epocilor inflaţioniste trecute este că alegătorii sunt mai puţin interesaţi de responsabilitate şi cauze decât de forţarea unei schimbări. Cu alte cuvinte, cine este în funcţie acum să nu-şi facă aşternutul prea moale. Sondajele de opinie publice au constatat o nervozitate larg răspândită: Morning Consult, de exemplu, a raportat recent că 87% dintre americani sunt „îngrijoraţi de creşterea preţurilor”. Pe măsură ce astfel de numere cresc, procentele de aprobare pentru preşedintele Biden şi partidul său democrat scad, în mod previzibil, mai ales acolo unde au scăzut deja din cauza valurilor de COVID, a controverselor privind vaccinurile şi retragerii urâte din Afganistan.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei