Mircea Păscăluță și directorul interimar AAC, Vitalie Şaramet, au participat la Changi Aviation Summit din Singapore

19 Mai 2022, 09:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 09:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Secretarul de stat pe domeniul transporturilor, Mircea Păscăluță și directorul interimar de la Autoritatea Aeronautică Civilă, Vitalie Şaramet au participat la Changi Aviation Summit organizat în Singapore în perioada 17-18 mai curent. Astfel, Performanțele transportului aviatic din Moldova vor crește cu sprijinul autorităților din Singapore datorită semnării unui Memorandum.

Conferința a reunit lideri din industria aviației globale pentru a face schimb de opinii cu privire la aspecte cheie, cum ar fi redresarea sectorului aviației după criza pandemică, sustenabilitatea aviației și mediul înconjurător. La eveniment au participat miniștri, directori executivi ai companiilor aeriene și aeroporturilor, autorități de reglementare a aviației civile.

În cadrul panelurilor tematice, secretarul de stat, Mircea Păscăluță s-a văzut cu Bernard Lim, şeful departamentului de Relații Internaționale şi Securitatea Aviației de la Ministerul Transporturilor, vicedirectorul Autorității Aviației Civile din Singapore. În urma discuțiilor a fost agreată semnarea unui Memorandum de Înțelegere între părți. Documentul va pune bazele unei cooperări prin schimbul de experiență, sesiuni de traininguri pe digitalizarea proceselor de transport, asistență pentru elaborarea noului program de mobilitate şi sprijin în instituirea Biroului de Investigații.

Bernard Lim şi-a exprimat deschiderea în cooperare cu echipa aviației civile moldovenească şi a reiterat interesul în dezvoltarea infrastructurii pe toate tipurile de transport.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău