Moldindconbank: Felicitări celor 23 mari câștigători ai promoției ”Caravana cardurilor și a cadourilor”

18 Oct. 2023, 13:56
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
18 Oct. 2023, 13:56 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

O vacanță extraordinară în Egipt împreună cu familia. De aceasta se vor bucura 23 de clienți Moldindconbank, deținători ai cardurilor Mastercard, care au devenit marii câștigători ai promoției ”Caravana cardurilor și a cadourilor”. Înmânarea pachetelor de călătorie a avut loc în cadrul unui eveniment special de către Dmytro Krepak, Vicepreședintele Moldindconbank și Artem Didushko, Directorul Departamentului Business digital și carduri.

„Moldindconbank și Mastercard au oferit astăzi 23 de pachete de călătorie pentru marii câștigători ai promoției superbe ”Caravana cardurilor și a cadourilor”. Suntem încântați că am oferit aceste premii generoase și clienții noștri fideli vor avea posibilitatea de a se odihni în Egipt. Mulțumim tuturor participanților că au încredere și susțin Moldindconbank”, a declarat Dmytro Krepak.

Promoția s-a desfășurat în perioada 7 iunie – 27 august 2023. Au participat clienții, care au efectuat cel puțin o plată, în valoare de minim 300 de lei, cu cardul Mastercard de la Moldindconbank. Pe lângă premiile mari, au mai fost oferite 84 de premii speciale – un coș cu produse alimentare de la Linella, în valoare de 1000 de lei. Iar la deschiderea unui card Mastercard, clienții au beneficiat de premii bănești garantate, în sumă de 50 de lei.

„Mă simt foarte norocos, deoarece eu și familia mea suntem printre cei 23 de câștigători ai vacanței în Egipt. Sincer, nu-mi venea a crede că este adevărat, dar iată-mă aici alături de cei de la Moldindconbank. Sunt clientul băncii de mulți ani și o recomand tuturor”, a menționat Andrei Caraman, unul dintre marii câștigători, originar din orașul Căușeni.

Violeta Cojocaru, câștigătoarea din orașul Drochia, recunoaște că așteaptă cu nerăbdare vacanța pe litoralul egiptean.

„Mulțumesc mult Moldindconbank pentru această surpriză minunată. Pentru noi acest premiu înseamnă mult, deoarece ne doream foarte mult o vacanță cu familia. Mai mult, putem să alegem singuri perioada când să mergem în vacanță, astfel încât să ne fie comod. Aștept cu nerăbdare!”, a menționat Violeta Cojocaru.

Felicităm câștigătorii și le dorim o vacanță plăcută împreună cu Moldindconbank și Mastercard.

Moldindconbank – mereu alături!

Realitatea Live

14 Iun. 2024, 17:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2024, 17:16 // Actual //  Lupu Eduard

Piața imobiliară din Chișinău a înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor în primul trimestru al anului 2024, marcând cea mai mare majorare din ultimii 16 ani. Conform raportului prezentat de Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, această creștere survine după o perioadă de stagnare în 2023.

În perioada ianuarie-martie 2024, prețurile locuințelor au atins un nivel maxim istoric, cu o creștere estimată de 9,8%. Cu toate acestea, numărul de tranzacții imobiliare a scăzut, indicând o înviorare a pieței prin prețuri mai mari, dar cu activitate redusă. „Ultima dată când prețurile au fost atât de mari a fost în 2008,” a subliniat Ioniță în cadrul emisiunii săptămânale „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.

Statisticile arată că în 80% din cazurile de acordare a asistenței juridice calificate a fost vorba despre cauze penale. De asemenea, 7,337 femei, 2,428 minori, 1,296 persoane cu dizabilități, 1,690 victime ale violenței domestice și 114 victime ale traficului de ființe umane au beneficiat de asistență juridică gratuită garantată de stat. În 3,561 de cazuri, asistența juridică a fost acordată de urgență. În 1,700 de cazuri, solicitările de asistență juridică au fost respinse, datorită verificărilor veniturilor solicitanților.

Evoluția prețurilor a variat de-a lungul anilor. În 2023, prețurile au stagnat, dar în primul trimestru al anului 2024, prețurile au crescut cu 9,8%. Ioniță a remarcat că prețurile apartamentelor în Chișinău au avut o dinamică fluctuantă în ultimele două decenii, cu creșteri semnificative în anii 2000 și scăderi marcante în perioada crizei economice globale.

Economistul a evidențiat că în 2024, prețurile apartamentelor noi au crescut cu 11,9% în valoare anuală, iar piața secundară a înregistrat o creștere anuală de 9,8%. Acest fenomen este rar întâlnit în ultimii zece ani, indicând o preferință crescută pentru apartamentele de pe piața secundară.

Accesibilitatea creditelor ipotecare a fost un alt subiect abordat de Ioniță. El a menționat că rata medie a dobânzii la creditele imobiliare a scăzut la 8% în primul trimestru din 2024, comparativ cu 13% în perioada 2021-2022. Acest fapt, alături de creșterea veniturilor populației, a făcut ca accesul la creditele ipotecare să devină din nou o soluție viabilă pentru achiziționarea de locuințe.

În concluzie, Veaceslav Ioniță a afirmat că piața imobiliară din Chișinău se află într-o fază de reechilibrare după o perioadă de stagnare și incertitudine. Creșterea prețurilor este susținută de cererea pentru locuințe noi și secundare, iar tendința de creștere a veniturilor contribuie la menținerea accesibilității locuințelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău