Moment de cotitură în transportul public: Visa anunță 1 miliard de tranzacții fără contact în întreaga lume

04 Oct. 2022, 11:28
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
04 Oct. 2022, 11:28 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Tranzacțiile fără contact câștigă popularitate pe măsură ce tot mai multe companii de transport din întreaga lume se digitalizează. Acum, potrivit Visa, plățile fără contact în transportul public au atins pentru prima dată punctul de cotitură de 1 miliard la nivel global într-un an.

Visa a anunțat că a atins pentru prima dată pragul de 1 miliard de tranzacții fără contact în transportul public într-un an: tot mai mulți pasageri apreciază confortul și viteza. Un studiu recent Visa Future of Urban Mobility Survey a constatat că 91% dintre pasageri se așteaptă la plata contactless în călătoriile cu transportul public, iar aproape o treime citează contactless ca principală caracteristică care îi va încuraja să folosească transportul public.

Potrivit aceluiași studiu, majoritatea călătorilor din transportul public (88%) spun că durabilitatea și faptul că transportul public este prietenos cu mediul ambiant, influențează frecvența utilizării transportului în comun, majoritatea pasagerilor angajați (62%), utilizând acest tip de călătorie cel puțin trei zile pe săptămână.

Tehnologia de plată fără contact cu o singură atingere în transport – tap-to-ride, care permite pasagerilor să-și folosească cardul existent sau portofelul mobil pentru a plăti călătoria, este mult mai convenabilă, deoarece nu este nevoie să poarte cu ei suma necesară de numerar sau să se îngrijoreze de faptul că abonamentul nu a fost actualizat. Visa a contribuit la introducerea plăților fără contact în transportul public în orașe din întreaga lume, de la Bangkok la Mexic și Rio și a susținut peste 550 de inițiative de mobilitate urbană de la lansarea Tap to Pay în transportul public în anul 2011.

În 2021, Visa, împreună cu alți parteneri, a inițiat lansarea simultană a două tehnologii inovatoare în transportul public din orașul Chișinău: plata clasică fără contact prin validatoare, așa cum se face în mai multe orașe din întreaga lume și Tap to Phone. Tap to Phone este o tehnologie care permite achitarea pentru călătorii prin atingerea unui card fără contact sau a unui dispozitiv compatibil NFC pe smartphone-ul conductorului, ceea ce ajută, de asemenea, la reducerea costurilor asociate cu sistemele de transport.

Studiul Visa Future of Urban Mobility: mai 2022 (realizat de Wakefield Research pe 11.550 de adulți care folosesc transportul public în 14 țări: SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Franța, Italia, Regatul Unit, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kazahstan, Peru, Arabia Saudită Arabia și Egipt).

Creșterea rapidă a plăților digitale este dovada a cât de atractivă a devenit această opțiune de plată pentru consumatori. Pentru prima dată în istorie, rețeaua Visa a procesat peste un miliard de tranzacții de tip tap-to-ride în sistemele globale de transport într-un singur an. Europa deține cea mai mare pondere a acestor tranzacții, inclusiv peste patru milioane pe zi numai pentru sistemul de transport din Londra, fiind creștere în fiecare regiune; în America de Nord, aproximativ una din cinci plăți în transportul public este fără contact. Pe lângă confortul și flexibilitatea pentru clienți, tehnologia de plată fără contact a demonstrat rentabilitatea investiției pentru companiile de transport.

Această tehnologie fără contact acceptă și cardurile Visa Prepaid și Private Label, care permit cumpărarea biletelor digitale pentru toți utilizatorii de transport public, indiferent de statutul lor financiar sau dacă au acces la un cont bancar, fapt ce joacă un rol important în extinderea incluziunii financiare la nivel mondial.

Visa lucrează cu primării, urbaniști, departamente de transport urban, operatori și furnizori de soluții pentru a regândi experiența călătoriilor urbane, cu accent pe incluziune, durabilitate și conectivitate în transportul multimodal. Ca parte a Resilient Cities Network, Visa colaborează cu o serie de orașe din America Latină și Caraibe pentru a dezvolta în comun soluții digitale pentru nevoile specifice ale regiunii.

Visa lucrează, de asemenea, alături de Global New Mobility Coalition a Forumului Economic Mondial, care urmărește să înțeleagă mai bine provocările și soluțiile pentru a crea un ecosistem de transport comun, conectat și decarbonizat. Echipa a examinat recent impactul inovației în plățile pentru călătorii asupra durabilității: Inovația în plățile de pentru călătorii îi ține pe oameni în mișcare, protejând în același timp planeta.

În ultimii 60 de ani, Visa a colaborat cu agenții guvernamentale pentru a îmbunătăți metodele de plată și accesibilitatea transportului, pentru a sprijini creșterea economică și pentru a îmbunătăți bunăstarea societății. Implementarea inovațiilor în plățile zilnice de transport este cea mai eficientă modalitate de a ne ajuta să ne atingem obiectivele.

Pentru a afla mai multe despre inițiativele Visa Global Urban Mobility, vizitați pagina Visa Global Urban Mobility. De asemenea, puteți citi mai multe despre Sondajul Visa privind Mobilitatea Urbană aici.

Despre Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) este liderul mondial în plăți digitale.  Visa procesează tranzacțiile de plată între consumatori, întreprinderi, organizații financiare și guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii. Misiunea noastră este de a conecta lumea prin cea mai inovatoare, fiabilă și sigură rețea de plăți, care permite consumatorilor, companiilor și economiei să prospere. Suntem convinși că extinderea accesului pentru toți în economie ajută la creșterea bunăstării oamenilor din întreaga lume și va sta la baza mișcării globale a banilor în viitor. Aflați mai multe la cis.visa.com

Studiul Visa Future of Urban Mobility: mai 2022 (realizat de Wakefield Research pe 11.550 de adulți care folosesc transportul public în 14 țări: SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Franța, Italia, Regatul Unit, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kazahstan, Peru, Arabia Saudită Arabia și Egipt)

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 16:17 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a declarat că Bugetul  PLUS+, în valoare de 8 miliarde de lei, reprezintă un efort substanțial de susținere a măsurilor economice și sociale asumate de Guvern, dar vine cu un preț: creșterea deficitului bugetar estimat la 5,1% din PIB.

„Această rectificare influențează veniturile, cheltuielile și, evident, deficitul. Sunt ajustări atât în bugetul de stat, cât și în bugetul asigurărilor sociale. În acest proiect deja sunt reflectate granturile din partea Uniunii Europene și alte surse externe, precum și domeniile în care vor fi investiți acești bani”, a precizat ministra.

Potrivit ministrei, după rectificare veniturile bugetare ajustate vor fi de 75 miliarde lei și cheltuieli totale de93 miliarde lei. Deficitul bugetar estimat va fi de până la 5,1% din PIB, în condițiile unei implementări complete a tuturor programelor.

Ministra Belous a subliniat că transparența bugetară este asigurată, iar datele privind evoluția deficitului și execuția bugetului sunt publice și disponibile trimestrial pe site-ul Ministerului Finanțelor.

„Dacă până acum invocam lipsa banilor ca obstacol pentru reforme, acum nu mai avem această scuză. Avem suficiente resurse și lichiditate. Este momentul să livrăm rezultate și să onorăm angajamentele asumate”, a declarat Belous.

Ministra a adresat un apel direct agenților economici, încurajându-i să aplice la programele de susținere lansate prin Bugetul PLUS+.

„Invit toți agenții economici să aplice la aceste măsuri. Ministerul Finanțelor își va onora obligațiile. Scopul nostru este să implementăm reformele până la capăt”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ