Motivul pentru care Evgheni Prigojin nu va contesta sancțiunile europene care îl vizează

09 Mart. 2023, 04:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Mart. 2023, 04:49 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul grupării paramilitare Wagner, Evgeni Prigojin, a considerat miercuri că sancțiunile europene care l-au vizat pentru rolul său în luptele din Ucraina sunt „rezonabile”, în timp ce justiția europeană le-a anulat pe cele care îi vizează mama, relatează AFP.

„În ceea ce privește contestarea sancțiunilor împotriva mea și a sancțiunilor împotriva Wagner, nu am de gând să le contest și cred că în acest moment sunt impuse într-un mod foarte rezonabil”, a spus Evgheni Prigojin, citat de serviciul de presă al companiei sale, Concord.

Prigojin, în vârstă de 61 de ani, prezent în Donbasul ucrainean alături de oamenii săi implicați în bătălia sângeroasă de la Bahmut, a răspuns miercuri la o întrebare privind anularea de către justiția europeană a sancțiunilor împotriva mamei sale.

La fel ca fiul ei, Violeta Prigojina se confrunta cu o interdicție de intrare în UE și de o înghețare a activelor din februarie 2022, Consiliul UE declarând că este, la 83 de ani, „proprietarul Concord Management and Consulting LLC, care aparține grupului Concord”. fondat de fiul său.

Dar potrivit Tribunalului UE „din dosar reiese că doamna Prigojina nu mai este proprietara Concord Management and Consulting din 2017”. Prin urmare, legătura de familie „nu poate fi suficientă” pentru a justifica includerea sa pe lista neagră.
Anularea măsurilor luate împotriva Violetei Prigojina constituie prima decizie pe fond privind sancțiunile luate în acest context al conflictului din Ucraina.

Evgen Prigojin, mult timp în umbră, făcând treaba murdară a Kremlinului, a câștigat o importanță semnificativă în strategia rusă din Ucraina – armata sa privată aflându-se la avanposturile de pe linia frontului – până în punctul de a stârni tensiuni cu ierarhia militară.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău