Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu membrii Asociației Investitorilor Români. Despre ce au discutat

09 Sept. 2022, 09:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Sept. 2022, 09:23 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Prim-ministra Natalia Gavrilița i-a primit în vizită pe reprezentanții Asociației Investitorilor Români (AIR). În cadrul întâlnirii au discutat despre avansarea colaborării moldo-române prin asigurarea continuității proiectelor investiționale, aflate în derulare, și inițierea de noi proiecte reciproc avantajoase în domeniile strategice, cum ar fi cel economic, infrastructură, agricultură și IT.

„Ne bucurăm de o deschidere absolută din partea autorităților de la București și avem parte de o relație de colaborare și de prietenie foarte bună cu Guvernul României. Rezultatele sunt vizibile în toate domeniile de interacțiune”, a spus prim-ministra.

Părțile au discutat despre contextul regional și internațional actual, dar și despre cum evoluțiile pe scena mondială afectează mersul lucrurilor pe ambele maluri ale Prutului.

Prim-ministra le-a vorbit investitorilor despre viziunea Executivului pe termen scurt, mediu și lung pentru a face față tuturor crizelor, pentru a crea condiții favorabile mediului de afaceri și a spori capacitatea de atragere a investițiilor în Republica Moldova.

La rândul lor, investitorii și-au expus problemele pe care le confruntă în acest moment.

„Împreună cu colegii mei din Guvern, am decis să dedicăm luna septembrie business-ului, astfel încât să asigurăm păstrarea și creșterea numărului de locuri de muncă și să punem baze solide pentru recuperarea și creșterea economică.  Vreau să ne concentrăm pe elaborarea unor soluții ce ar veni în sprijinul celor care s-au ambiționat să facă afaceri în țara noastră, dar și să amintim despre acțiunile deja întreprinse de Executiv pentru depășirea dificultăților de ordin economic și social în această perioadă. Îmi doresc ca peste 3-4 ani să privim în urmă și să putem afirma că deciziile luate acum au fost benefice pentru economia noastră care e una bine ancorată în spațiul european”, a menționat șefa Executivului.

În prezent, în țara noastră sunt înregistrate 1562 de întreprinderi cu capital românesc. Astfel, România se clasează pe locul 2 printre principalii investitori ai Republicii Moldova, după valoarea capitalului investit, cifra investițiilor însumând circa 6 miliarde de lei.

„Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 13:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 13:59 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un an UE a debursat Republicii Moldova ajustor în sumă de un miliard de euro, a declarat într-o conferință de presă președintele Consiliului European, Charles Michel care se află într-o vizită la Chișinău.

”Noi am mobilizat peste 1 miliard de euro în ultimul an, pentru a susține Republica Moldova. Suntem gata să facem și mai mult. La ultima ședința pe care am avut-o, statele membre au solicitat Comisiei Europene să prezinte un pachet de sprijin până în vară. Decizia a fost că vom continua să dezvoltăm instrumente de sprijin, inclusiv politic. Este important să oferim asistență macrofinanciară, să avem această dispoziție, că să putem vedea cum oamenii din Republica Moldova pot fi susținuți. Acest pachet va fi unul semnificativ. Va fi discutat și cu autoritățile din Republica Moldova”, a punctat Michel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău