Schema prin care rușii pot fenta restricțiile și să-și cumpere noul iPhone 14 deși Apple s-a retras din Rusia

09 Sept. 2022, 08:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Sept. 2022, 08:31 // Actual //  Lupu Eduard

Ruşii vor putea să cumpere noul iPhone 14, în pofida faptului că Apple s-a retras din Rusia, datorită schemei de import paralel a Moscovei, a declarat joi, 8 septembrie, un înalt oficial guvernamental, agenţiei de presă RIA Novosti, transmite Reuters.

Rusia a anunţat schema în martie, când a autorizat comercianţii cu amănuntul să importe produse din străinătate fără permisiunea proprietarului mărcii.

Întrebat dacă noul iPhone, dezvăluit miercuri de Apple, va fi importat în cadrul schemei, ministrul Comerţului şi Industriei Denis Manturov a spus: „De ce nu? Dacă consumatorii vor să cumpere aceste telefoane, da. Va exista oportunitatea”.

Apple a oprit vânzările de noi produse în Rusia în martie, la o săptămână după ce Rusia a invadat Ucraina, deşi dispozitivele iPhone, MacBook şi alte produse ale Apple au rămas disponibile în magazinele ruseşti, deoarece comercianţii îşi vând stocul de modele vechi şi achiziţionează dispozitive nou lansate prin intermediul schemei de import.

Reţeaua de telefonie mobilă rusă MTS vindea deja joi dimineaţă noile modele de iPhone 14 la precomandă.

Preţurile încep de la 84.990 de ruble (1.398 dolari) pentru versiunea de 128 GB.
MTS a spus că livrarea ar putea dura până la 120 de zile şi îşi păstrează dreptul de a anula comenzile dacă întâmpină dificultăţi la importul produselor.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta.

Manturov, care este şi viceprim-ministru, a declarat luna trecută că schema, care acoperă produse occidentale, de la haine de lux la maşini, ar putea ajunge la 16 miliarde de dolari în acest an, echivalentul a aproximativ 4% din importurile Rusiei din 2021.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău