Schema prin care rușii pot fenta restricțiile și să-și cumpere noul iPhone 14 deși Apple s-a retras din Rusia

09 Sept. 2022, 08:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Sept. 2022, 08:31 // Actual //  Lupu Eduard

Ruşii vor putea să cumpere noul iPhone 14, în pofida faptului că Apple s-a retras din Rusia, datorită schemei de import paralel a Moscovei, a declarat joi, 8 septembrie, un înalt oficial guvernamental, agenţiei de presă RIA Novosti, transmite Reuters.

Rusia a anunţat schema în martie, când a autorizat comercianţii cu amănuntul să importe produse din străinătate fără permisiunea proprietarului mărcii.

Întrebat dacă noul iPhone, dezvăluit miercuri de Apple, va fi importat în cadrul schemei, ministrul Comerţului şi Industriei Denis Manturov a spus: „De ce nu? Dacă consumatorii vor să cumpere aceste telefoane, da. Va exista oportunitatea”.

Apple a oprit vânzările de noi produse în Rusia în martie, la o săptămână după ce Rusia a invadat Ucraina, deşi dispozitivele iPhone, MacBook şi alte produse ale Apple au rămas disponibile în magazinele ruseşti, deoarece comercianţii îşi vând stocul de modele vechi şi achiziţionează dispozitive nou lansate prin intermediul schemei de import.

Reţeaua de telefonie mobilă rusă MTS vindea deja joi dimineaţă noile modele de iPhone 14 la precomandă.

Preţurile încep de la 84.990 de ruble (1.398 dolari) pentru versiunea de 128 GB.
MTS a spus că livrarea ar putea dura până la 120 de zile şi îşi păstrează dreptul de a anula comenzile dacă întâmpină dificultăţi la importul produselor.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta.

Manturov, care este şi viceprim-ministru, a declarat luna trecută că schema, care acoperă produse occidentale, de la haine de lux la maşini, ar putea ajunge la 16 miliarde de dolari în acest an, echivalentul a aproximativ 4% din importurile Rusiei din 2021.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău