NORDGAZ FURNIZARE: Împărtășim aspirațiile europene ale guvernului țării și sprijinim reforma sectorului gazelor

02 Nov. 2023, 10:09
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
02 Nov. 2023, 10:09 // Actual //  bani.md

NORDGAZ FURNIZARE SRL, o firmă licențiată pentru furnizarea de gaze naturale pe piața din Republica Moldova, a salutat semnarea unor contracte care vor aduce gaze naturale la prețuri avantajoase pentru consumatorii din țară. „Acest pas reprezintă un progres important în diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze și promite beneficii semnificative pentru locuitorii Moldovei”, se arată într-un comunicat al companiei.

În urma încheierii unui contract pe termen lung cu compania turcă ZEN SOLAR ENERJİ SANAYI TİCARET LLC, NORDGAZ FURNIZARE SRL urmează să ofere resurse energetice provenite de la companii europene la un preț competitiv pe piața locală. Acest preț se anunță a fi mai avantajos decât cel actual, practicat pentru consumatorii de gaze din țară.

„Suntem entuziasmați de această oportunitate de a aduce gaze naturale la prețuri competitive pe piața din Republica Moldova. Ne-am străduit să obținem un contract care să asigure o diversificare a surselor de aprovizionare, și astfel să contribuim la reducerea costurilor cu utilitățile pentru fiecare familie din țară,” se mai spune în mesajul companiei NORDGAZ FURNIZARE SRL.

Firma a subliniat că principalul obiectiv este acela de a liberaliza piața energetică din Moldova, sprijinind aspirațiile europene ale guvernului și susținând reformele sectorului gazelor pentru a implementa standardele europene.

În ceea ce privește transparența, NORDGAZ FURNIZARE SRL și partenerii săi se angajează să ofere informații detaliate și sistematice cu privire la sursele de origine a resurselor de gaze furnizate consumatorilor. Acest demers se face în lumina sensibilității problemei pentru cetățenii Republicii Moldova.

Compania și partenerii săi propun începerea efectivă a furnizării de gaze la începutul lunii decembrie a acestui an, în conformitate cu procedurile legale ale Republicii Moldova pentru schimbarea furnizorilor de gaze naturale. Ei au reafirmat angajamentul lor de a asigura un acces la gaze naturale la prețuri competitive pentru consumatorii din diverse regiuni ale țării.

Această inițiativă urmărește să ofere un beneficiu semnificativ pentru populație, îmbunătățind accesul la resurse energetice esențiale și contribuind la condiții de trai îmbunătățite.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:07 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a adus claritate în dezbaterea publică privind lucrările și costurile de construcție pentru infrastructura de la Punctul de Trecere a Frontierei Leova – Bumbăta, prin publicarea tuturor documentelor relevante care au stat la baza acestui proiect.

Prin intermediul unei postări pe platforma de socializare Telegram, ministrul a explicat detaliat cele patru etape ale proiectului:

Etapa 1 a constat în construcția unui drum de acces de la punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta către strada Podul de Flori, cu o lungime de 2,01 km, având două benzi de circulație și două benzi de încadrare, precum și o secțiune de racordare cu podul de pontoane și platforma punctului de trecere a frontierei.

Etapa 2 a presupus construcția și amenajarea platformei punctului de trecere a frontierei, pe o suprafață de aproximativ 11.500 de metri pătrați.

Etapa 3 a inclus construcția și amenajarea platformei de parcare, pe o suprafață de aproximativ 13.000 de metri pătrați.

Etapa 4 a constat în construcția unui drum de ocolire a orașului Leova, pe o lungime de 1,5 km, care a inclus și amenajarea unei străzi de acces către acest drum de ocolire.

Ministrul Spînu a subliniat că acest proiect reprezintă un punct de referință important în infrastructura Republicii Moldova, fiind primul pod peste Prut construit de la independența țării și a evidențiat transparența procesului prin publicarea tuturor documentelor relevante legate de acest proiect.

Costul lucrărilor de construcție a drumului de acces – 3,6 km – și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta se ridică la suma de 252,23 milioane de lei, iar finalizarea lucrărilor era planificată pentru luna noiembrie a acestui an. Iinițial, pentru construcția drumului erau prevăzuți 260 de milioane de lei.

Un calcul elementar arată că fiecare kilometru de drum a costat 84 de milioane de lei, fiind cel mai scump drum construit vreodată în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău