Nou în MAIBank: Credite preaprobate la un click distanță, fără vizită la bancă

11 Mart. 2021, 14:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
11 Mart. 2021, 14:59 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Pentru că te înțelegem, am lansat un nou serviciu în aplicația de mobile banking MAIBank prin care vei putea beneficia de oferte de credit personalizate și preaprobate direct din telefon.

Cine poate beneficia de ofertă

Dacă primești salariul/pensia la cardul MAIB sau deții credite active în cadrul băncii și ești un utilizator fidel al aplicației MAIBank, atunci chiar tu ai putea primi oferta de credit preaprobat. Desigur, oferta va fi elaborată, ținând cont de creditele tale existente și mărimea veniturilor lunare pe care le obții.

Ce înseamnă aceasta pentru tine

Vei avea acces din telefonul mobil la oferta de credit de consum, în valoare de până la 100 mii lei, deja preaprobată și pe care o poți solicita în orice moment prin aplicația MAIBank, fără să vii la bancă. Contractul de credit îl vei semna tot prin aplicație, iar banii vor ajunge pe cardul tău în mai puțin de 5 minute. Totul e gândit ca să te poți bucura de produsele băncii în confort și siguranță.

Ce poți obține

  1. până la 100 mii lei;
  2. pe o perioadă de până la 60 luni;
  3. rata dobânzii – 2%-7%;
  4. fără gaj;
  5. fără alte documente în plus;
  6. fără a te prezenta la bancă.

Cum să obții creditul preaprobat

Ușor, în trei pași simpli:

  1. alegi singur suma și termenul de rambursare;
  2. selectezi cardul la care vrei să primești banii;
  3. semnezi contractul la distanță.

În mai putin de 5 minute vei primi banii pe card. Vei fi contactat telefonic de consultanții MAIB pentru verificarea identității.

În acest fel, Moldova Agroindbank continuă seria inovațiilor digitale menite să îmbunătățească experiența de banking online pentru clienții noștri.

Primește creditul pe cardurile GAMA (Premium, Universal sau Start) și poti să îți întorci o parte din bani beneficiind de cashback pentru fiecare achitare cu cardul de până la 15% de la partenerii comercianți.

Iar dacă nu ai un card GAMA, acum e momentul oportun să-l deschizi prin App MAIBank sau pe gama.maib.md, iar noi o să-l livrăm gratuit până la ușa ta. Poți să îți aduni gratuit toate veniturile tale din alte bănci pe un singur card MAIB.

MAIBank – Banca ta, oriunde te-ai afla!

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău