Nou în MAIBank: Credite preaprobate la un click distanță, fără vizită la bancă

11 Mart. 2021, 14:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
11 Mart. 2021, 14:59 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Pentru că te înțelegem, am lansat un nou serviciu în aplicația de mobile banking MAIBank prin care vei putea beneficia de oferte de credit personalizate și preaprobate direct din telefon.

Cine poate beneficia de ofertă

Dacă primești salariul/pensia la cardul MAIB sau deții credite active în cadrul băncii și ești un utilizator fidel al aplicației MAIBank, atunci chiar tu ai putea primi oferta de credit preaprobat. Desigur, oferta va fi elaborată, ținând cont de creditele tale existente și mărimea veniturilor lunare pe care le obții.

Ce înseamnă aceasta pentru tine

Vei avea acces din telefonul mobil la oferta de credit de consum, în valoare de până la 100 mii lei, deja preaprobată și pe care o poți solicita în orice moment prin aplicația MAIBank, fără să vii la bancă. Contractul de credit îl vei semna tot prin aplicație, iar banii vor ajunge pe cardul tău în mai puțin de 5 minute. Totul e gândit ca să te poți bucura de produsele băncii în confort și siguranță.

Ce poți obține

  1. până la 100 mii lei;
  2. pe o perioadă de până la 60 luni;
  3. rata dobânzii – 2%-7%;
  4. fără gaj;
  5. fără alte documente în plus;
  6. fără a te prezenta la bancă.

Cum să obții creditul preaprobat

Ușor, în trei pași simpli:

  1. alegi singur suma și termenul de rambursare;
  2. selectezi cardul la care vrei să primești banii;
  3. semnezi contractul la distanță.

În mai putin de 5 minute vei primi banii pe card. Vei fi contactat telefonic de consultanții MAIB pentru verificarea identității.

În acest fel, Moldova Agroindbank continuă seria inovațiilor digitale menite să îmbunătățească experiența de banking online pentru clienții noștri.

Primește creditul pe cardurile GAMA (Premium, Universal sau Start) și poti să îți întorci o parte din bani beneficiind de cashback pentru fiecare achitare cu cardul de până la 15% de la partenerii comercianți.

Iar dacă nu ai un card GAMA, acum e momentul oportun să-l deschizi prin App MAIBank sau pe gama.maib.md, iar noi o să-l livrăm gratuit până la ușa ta. Poți să îți aduni gratuit toate veniturile tale din alte bănci pe un singur card MAIB.

MAIBank – Banca ta, oriunde te-ai afla!

P.

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 16:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 16:44 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova a importat, în 2024, 32.015 anvelope pentru utilaje agricole şi forestiere, iar în primele cinci luni din 2025 alte 15.676 bucăţi, arată un studiu semnat de economistul Iurie Rija. Extrapolat pe întregul an, ritmul actual ar putea egala sau chiar depăşi nivelul din 2024, confirmând cererea constant ridicată din sectorul agricol şi silvic.

Dacă în ianuarie 2024 o anvelopă costa, în medie, 2.980 lei, în ianuarie 2025 preţul a scăzut la 1.581 lei. Tendinţa s-a repetat în aprilie (1.112 lei vs. 2.836 lei). În ansamblu, valoarea importurilor pe ianuarie-mai 2025 (29,3 mil. lei) reprezintă doar 36,5 % din totalul de 80,1 mil. lei din 2024, deşi cantitatea este comparabilă. Rija explică scăderea prin trecerea la modele mai ieftine, presiunea concurenţei şi reconfigurarea logisticii.

Din punct de vedere al țării de proveniență a importurilor Turcia  domină cu 44 % din volum (21.021 buc.) şi 53 % din valoare (58,2 mil. lei); preţ mediu stabil, ~2.770 lei/buc, China – 25 % din importuri, dar doar 12 % din valoare; preţ mediu prăbuşit în 2025 la 654 lei/buc și India, Ucraina şi România completează Top 5; împreună, cele cinci ţări acoperă 90 % din cantitate şi 88 % din valoare.

Totodată, Cehia livrează anvelope premium (preţ mediu peste 6.900 lei), iar în 2024 din Spania au fost importate seturi ultra-scumpe (24.900 lei/buc.), sumă care a revenit la normal în 2025.

Din cele 74 de companii importatoare, AGROPIESE TGR GRUP SRL asigură 38 % din volum şi 30 % din valoare. INTRP IND CHIVIRIGA VITALIE aduce doar 14 % din anvelope, dar aproape 29 % din valoare, semn că mizează pe produse premium. Primele şapte firme reprezintă peste 80 % din importuri, configurând o oligopolizare a pieţei.

În concluzie, Rija spune că: „Cererea rămâne elevată şi sezonieră, cu vârfuri înainte de lucrările de primăvară şi toamnă, iar scăderea preţurilor reflectă migrarea spre modele mai accesibile şi ofensiva furnizorilor asiatici. În același timp, importatorii moldoveni sunt dependenţi de un grup restrâns de ţări şi de câţiva importatori mari expune sectorul la riscuri logistice şi de preţ”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO