O companie aeriană cu pierderi de milioane lansează cursa Chișinău-Atena

02 Sept. 2023, 12:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Sept. 2023, 12:12 // Actual //  Lupu Eduard

În urma unei vizite la Atena, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că Aegean Airlines va lansa o cursă aeriană directă între Chișinău și Atena începând din noiembrie 2023. Această inițiativă va facilita călătoriile între cele două țări, oferind moldovenilor oportunitatea de a vizita Grecia pentru scopuri de turism sau afaceri, în timp ce moldovenii stabiliți în Republica Elenă vor avea acces mai ușor la întâlnirea familiilor lor.

Cursele vor fi operate în zilele de marți și vineri.

În cadrul anunțului oficial, Președinta Sandu a declarat: „Mă bucur să vă comunic că, din noiembrie 2023, Compania Aegean Airlines lansează cursa Chișinău – Atena, cu câte două zboruri săptămânale. Vom putea călători mai ușor pentru turism sau afaceri, iar moldovenii stabiliți în Republica Elenă vor putea călători mai des acasă să-și revadă familiile.”

Potrivit raportului financiar, compania a contabilizat pierderi de 14,4 milioane de euro în primul trimestru al anului, cu 24 de milioane de euro mai puțin față de perioada similară a anului precedent. Compania a raportat 229,1 milioane de euro venituri consolidate, o creștere de 90% față de T1-22 și cu 33% mai mare decât T1-19. Numărul de pasageri transportați a fost de 2,6 mil. pasageri, cu 72% în creștere față de T1-22, cu 98% mai mulți pasageri internaționali. Aegean Airlines a raportat un EBITDA pozitiv de 19,3 mil. EUR.

„Suntem foarte mulțumiți de performanța T1, în cea mai slabă perioadă sezonieră a anului, ca urmare a cererii robuste, dar și a îmbunătățirii competitivității AEGEAN pe piața post pandemie. Încă o dată, am susținut extinderea sezonului turistic în țara noastră prin investiția noastră în capacitatea oferită la Atena și Salonic în primul trimestru al anului 2023, investiție care a dus la o creștere semnificativă a traficului”, a declarat Dimitris Gerogiannis, CEO-ul AEGEAN.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău