Iarna nu-i ca vara, dar toamna poate fi ca vara! Topul destinațiilor pe final de sezon estival

01 Sept. 2023, 17:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Sept. 2023, 17:28 // Actual //  Lupu Eduard

Cu toamna care bate la ușă, mulți călători încep să-și planifice vacanțele pentru a profita de temperaturile prietenoase și de prețurile atractive. Iată o listă a celor mai atrăgătoare destinații pentru finalul sezonului estival 2023.

Grecia – O Poveste de Poezie și Sirtaki

Grecia continuă să seducă călătorii cu plajele sale minunate și atmosfera sa autentică, chiar și în debutul toamnei. Acest anotimp este preferatul poeților, iar Grecia oferă o experiență de neuitat. Poți savura un prânz delicios într-o tavernă locală, cu pește proaspăt, fructe de mare, salată tzatziki sau mousaka. Seara, poți admira apusul care a inspirat poeții de-a lungul timpului.

Destinații precum Creta, Corfu, Zakynthos, Rhodos, Thassos, Lefkada sau Evia așteaptă călătorii cu oferte imbatabile la prețuri accesibile.

Egipt – Magie, Faraoni și Scuba Diving

Pentru cei care au vizitat deja Egiptul, toamna este momentul perfect pentru a reveni și a retrăi această experiență fascinantă. Temperaturile mai blânde decât în plină vară și plajele mai puțin aglomerate fac din această perioadă un moment ideal pentru a vizita regatul faraonilor.

Pentru iubitorii de senzații tari, Marea Roșie oferă ocazia perfectă pentru scuba diving și snorkeling. Bifarea în călătorie trebuie să includă și o vizită în Valea Regilor și în mod obligatoriu Piramida lui Keops, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Turcia – Ospitalitate și Farmec Exotic

Turcia, cu locuri precum Antalya și Bodrum, a devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare destinații de vară pentru români. Turcii se remarcă prin ospitalitatea lor și serviciile de calitate pe care le oferă. În toamnă, poți să te bucuri în continuare de farmecul unei vacanțe în aceste locuri.

Pentru cei mai activi, există o mulțime de activități de explorat, inclusiv vizitarea istoricului oraș Antalya și o aventură la rafting.

Tunisia – Farmec Oriental și Mister Sahara

Tunisia se află la confluența Europei și lumii arabe și oferă o experiență unică de început de septembrie. Cu stațiuni populare precum Sousse, Hammamet și Monastir, poți să te relaxezi pe plajele uimitoare, să te pierzi în bazarurile pline de farmec oriental sau să explorezi misterul Deșertului Sahara.

Dacă ești pasionat de istorie, poți descoperi fascinanta istorie a Cartaginei sau să te plimbi pe străduțele boeme ale orașului Sidi Bou Said, cu casele sale alb-albastre care te vor duce cu gândul la Santorini.

De menționat că, în această perioadă, prețurile pentru o vacanță în septembrie în aceste destinații sunt foarte atractive, făcând toamna o alegere excelentă pentru a evita aglomerația și pentru a profita de tot ce au de oferit aceste locuri minunate. Indiferent de alegerea făcută, o vacanță de toamnă poate fi la fel de magică și memorabilă ca una de vară.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău