Iarna nu-i ca vara, dar toamna poate fi ca vara! Topul destinațiilor pe final de sezon estival

01 Sept. 2023, 17:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Sept. 2023, 17:28 // Actual //  Lupu Eduard

Cu toamna care bate la ușă, mulți călători încep să-și planifice vacanțele pentru a profita de temperaturile prietenoase și de prețurile atractive. Iată o listă a celor mai atrăgătoare destinații pentru finalul sezonului estival 2023.

Grecia – O Poveste de Poezie și Sirtaki

Grecia continuă să seducă călătorii cu plajele sale minunate și atmosfera sa autentică, chiar și în debutul toamnei. Acest anotimp este preferatul poeților, iar Grecia oferă o experiență de neuitat. Poți savura un prânz delicios într-o tavernă locală, cu pește proaspăt, fructe de mare, salată tzatziki sau mousaka. Seara, poți admira apusul care a inspirat poeții de-a lungul timpului.

Destinații precum Creta, Corfu, Zakynthos, Rhodos, Thassos, Lefkada sau Evia așteaptă călătorii cu oferte imbatabile la prețuri accesibile.

Egipt – Magie, Faraoni și Scuba Diving

Pentru cei care au vizitat deja Egiptul, toamna este momentul perfect pentru a reveni și a retrăi această experiență fascinantă. Temperaturile mai blânde decât în plină vară și plajele mai puțin aglomerate fac din această perioadă un moment ideal pentru a vizita regatul faraonilor.

Pentru iubitorii de senzații tari, Marea Roșie oferă ocazia perfectă pentru scuba diving și snorkeling. Bifarea în călătorie trebuie să includă și o vizită în Valea Regilor și în mod obligatoriu Piramida lui Keops, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Turcia – Ospitalitate și Farmec Exotic

Turcia, cu locuri precum Antalya și Bodrum, a devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare destinații de vară pentru români. Turcii se remarcă prin ospitalitatea lor și serviciile de calitate pe care le oferă. În toamnă, poți să te bucuri în continuare de farmecul unei vacanțe în aceste locuri.

Pentru cei mai activi, există o mulțime de activități de explorat, inclusiv vizitarea istoricului oraș Antalya și o aventură la rafting.

Tunisia – Farmec Oriental și Mister Sahara

Tunisia se află la confluența Europei și lumii arabe și oferă o experiență unică de început de septembrie. Cu stațiuni populare precum Sousse, Hammamet și Monastir, poți să te relaxezi pe plajele uimitoare, să te pierzi în bazarurile pline de farmec oriental sau să explorezi misterul Deșertului Sahara.

Dacă ești pasionat de istorie, poți descoperi fascinanta istorie a Cartaginei sau să te plimbi pe străduțele boeme ale orașului Sidi Bou Said, cu casele sale alb-albastre care te vor duce cu gândul la Santorini.

De menționat că, în această perioadă, prețurile pentru o vacanță în septembrie în aceste destinații sunt foarte atractive, făcând toamna o alegere excelentă pentru a evita aglomerația și pentru a profita de tot ce au de oferit aceste locuri minunate. Indiferent de alegerea făcută, o vacanță de toamnă poate fi la fel de magică și memorabilă ca una de vară.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 17:30 // Actual //  Lupu Eduard

După ce Ucraina a restricționat mișcarea capitalului, în urma invaziei Rusiei din februarie 2022, Banca Națională (NBU) este în proces de finalizare a unui amplu pachet de liberalizare. Măsurile sunt menite să susțină companiile locale și să atragă noi investitori, costul estimat fiind de 5,5 miliarde de dolari. Oficialii nu au furnizat o dată certă pentru adoptarea măsurilor.

Mai mulți oficiali ai băncii centrale au vorbit cu Reuters despre relaxarea restricțiilor pe mișcările de capital, conform Agerpres. În urmă cu doi ani, NBU a impus restricţii dure asupra ieşirilor de capital şi a înăsprit controlul asupra schimburilor de valută, în ideea de a menţine stabilitatea financiară. În paralel, economia Ucrainei s-a contractat cu aproape o treime în primul an de război.

Pe măsură ce companiile ucrainene s-au adaptat la război au existat solicitări pentru relaxarea restricţiilor vizând mişcările de capital. Graţie ajutoarelor financiare, în valoare de mai multe miliarde de dolari, venite de la partenerii occidentali, economia ucraineană a înregistrat un avans de 5,3%, anul trecut, în timp ce prognozele pentru acest an arată un avans de 3%.

„Va fi cel mai mare pachet de liberalizare a mişcărilor de capital de la debutul invaziei”, a precizat departamentul de comunicare al Băncii Naţionale a Ucrainei.

Printre măsuri ar urma să se afle: acordarea permisiunii de a plăti, parţial, noi dividende non-rezidenţilor, autorizarea plăţilor pentru importurile de servicii şi plata dobânzilor pentru vechile datorii.

O decizie este aşteptată să fie adoptată în curând, au precizat oficialii de la NBU, însă nu au furnizat şi o dată exactă, precizând că se mai lucrează încă la ultimele detalii care vor fi discutate şi cu Fondul Monetar Internaţional, un important susţinător financiar al Ucrainei.

Banca Naţională a Ucrainei a început anul trecut să relaxeze restricţiile impuse mişcărilor de capital. Unul din primii paşi a fost introducerea unui curs de schimb mai flexibil, relaxând cursul de schimb fix pentru hrivna ucraineană. De asemenea, banca centrală a publicat o foaie de parcurs pentru noi măsuri de relaxare, atunci când războiul şi situaţia economică o vor permite.

Printre restricţiile cu care se confruntă, în prezent, companiile din Ucraina se regăseşte atât accesul limitat la achiziţiile de valută, cât şi limite la derularea anumitor plăţi operaţionale.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei, Andri Pişni, a afirmat anterior că banca centrală este aproape de a finaliza prima etapă a liberalizării, în condiţiile în care ajutorul financiar extern vital pentru acest an a fost asigurat.

La data de 1 aprilie 2024, rezervele valutare ale NBU au atins un nivel-record de 43,76 miliarde de dolari. Banca centrală estimează costul noilor măsuri de liberalizare la aproximativ 5,5 miliarde de dolari.

Una dintre cele mai cerute măsuri este posibilitatea firmelor de a plăti pentru importurile de servicii, precum marketing, publicitate şi consultanţă de business, în contextul în care companiile ucrainene încearcă să intre pe noi pieţe şi să urmărească noi oportunităţi de creştere, pentru a contracara pierderile suferite acasă din cauza războiului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău