O companie internațională lansează un program de angajare. Obține noi competențe în domeniul rețelisticii

30 Iul. 2021, 16:05
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
30 Iul. 2021, 16:05 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Vrei să obții noi competențe în domeniul rețelisticii, să fii mentorat de specialiști din străinătate și să fii angajat într-o companie internațională? Atunci participă la cea de-a doua ediție a programului de angajare, lansat de compania Gilat Satellite Networks în parteneriat cu Tekwill Academy. Programul este conceput cu scopul de a instrui specialiștii și a le oferi noi oportunități de dezvoltare.

Astfel, timp de șase săptămâni, în incinta oficiului Gilat din Chișinău se va desfășura programul de angajare. Vor fi selectați 10 participanți, care vor beneficia de oportunități de instruire și angajare.

Principalele beneficii:

  • O oportunitate de angajare într-o companie internațională;
  • Activități de training și mentorat cu specialiști locali și din Israel;
  • Cunoștințe noi de Network Support și Quality Assurance;
  • Lucru în laborator cu simularea situațiilor reale;
  • Extinderea rețelei de networking;
  • Schimb intercultural;
  • Antrenarea abilităților de comunicare în engleză;
  • Certificarea competențelor obținute.

Cum poți participa la program?

Doritorii de a participa la program trebuie să dețină cunoștințe de bază în domeniul rețelisticii, la nivelul CCNA (Cisco Certified Network Associate) pentru a putea avansa și învăța mai multe despre Satellite Engineering. De asemenea, participanții vor fi selectați și după nivelul de cunoaștere al limbii engleze: conversațional, scris și verbal, dar și după disponibilitatea de a fi prezenți fizic la birou a câte 6 ore timp de 5 zile pe săptămână.

Pentru a participa la program trebuie să parcurgi următoarele etape:

  1. Încarcă CV-ul actualizat aici.
  2. Completează testul teoretic din 30 de întrebări grilă din domeniul rețelisticii aici.

Candidații selectați după aceste 2 etape vor fi invitați la un interviu. Ulterior, cei care vor fi acceptați în program, timp de 4 săptămâni, vor avea parte de training cu un specialist local și timp de 2 săptămâni – cu un expert din Israel. Pentru mai multe detalii, vezi curriculumul complet al programului.

Despre Gilat Satellite Networks

Gilat Satellite Networks este un important furnizor global de comunicații de bandă largă prin satelit. De peste 30 ani proiectează și fabrică echipamente de ultimă oră, livrând soluții inovative și servicii partenerilor acestora. Produsele Gilat sunt utilizate în peste 90 de țări și răspund nevoilor de conectivitate în zbor, maritim, mobilitate terestră, domeniul apărării și siguranță publică etc. Compania Gilat fiind responsabilă de 80% din instalațiile de satelit. Are operațiuni în peste 20 de țări, iar în Republica Moldova își are sediul de Research and Development cu oficiul în incinta Sky Tower.

Tekwill Academy este locul unde entuziasmul participanților și experiența mentorilor se întâlnesc una cu cealaltă pentru a contribui la eliminarea decalajului dintre specialiștii formați în cadrul instituțiilor de învățământ și necesitățile industriei IT.

Realitatea Live

Eveniment de înmânare a certificatelor de grant în cadrul Programului de Granturi pentru dezvoltarea comunităților eficiente energetic în Republica Moldova
03 Apr. 2025, 10:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 10:34 // Actual //  Ursu Victor

Președintele SUA, Donald Trump a semnat un ordin executiv privind introducerea unor tarife vamale cuprinse între 10% și 50% pentru mărfuri provenind din 183 de țări, într-o mișcare pe care a numit-o „declarație de independență economică”. Cu toate acestea, printre puținele țări scutite de noile măsuri se numără Rusia și Belarus, în ciuda relațiilor tensionate cu SUA și a regimului de sancțiuni impus acestor state.

Potrivit secretarului Trezoreriei SUA, Scott Bessent, aceste două țări nu au fost incluse în lista tarifară deoarece „nu avem comerț semnificativ cu ele, fiind deja sub sancțiuni”. La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karoline Leavitt, a declarat că sancțiunile existente „împiedică orice relație comercială semnificativă cu Rusia”.

Totuși, publicația Axios remarcă faptul că în 2024, volumul comerțului SUA–Rusia a fost de 3,5 miliarde de dolari, deși a scăzut de 10 ori față de nivelul din 2021 (35 miliarde USD). Prin comparație, țări precum Mauritius și Brunei, care au fost incluse pe lista tarifară, au un comerț mult mai redus cu SUA, dar vor plăti tarife de 40% și 24%.

În lista publicată de Trump se regăsesc inclusiv teritorii izolate sau chiar nelocuite, precum Tokelau (1.500 locuitori, sub jurisdicția Noii Zeelande), arhipelagul Svalbard (2.500 locuitori, administrat de Norvegia) și insulele nelocuite Heard și McDonald, teritorii externe ale Australiei.

Tarifele impuse vizează și toate fostele republici sovietice, inclusiv Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Uzbekistan, Kârgâzstan și Turkmenistan, cu o cotă generală de 10%. Moldova este printre cele mai afectate, cu o taxă de 31%, în timp ce pentru Kazahstan a fost stabilită o cotă de 27%.

Printre excepțiile notabile din noul regim tarifar se mai numără Iran, Cuba, Coreea de Nord, Mexic și Canada, care nu au fost vizate de noile măsuri.

Într-o declarație făcută după semnarea ordinului, Trump a declarat: „America a fost jefuită timp de ani buni de alte națiuni, fie ele prietene sau inamice. Vom taxa aproximativ jumătate din ceea ce ei taxează la rândul lor. Nu e o reciprocitate completă, ci una… blândă”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!