O criză sau nu? În așteptarea explicației ANRE! La unele stații, șoferii nu găsesc motorină

23 Iul. 2021, 12:10
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
23 Iul. 2021, 12:10 // Actual //  MD Bani

La unele benzinării, șoferii nu au găsit motorină. Explicația – nu o mai avem în stoc. În dimineața de vineri, 23 iulie curent, Agora.md a scris despre anumite stații din rețeaua Tirex, Bemol și Rompetrol. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), deocamdată, nu a reacționat cumva. Respectiv, încă nu se știe dacă avem o criză în acest sens, scrie Realitatea.md.

Este de amintit cu referire la sursa citată că, la ultima ședință ANRE, atunci când s-a luat decizia de modificare a marjei comerciale pentru vânzarea angros a produselor petroliere, se menționa asta a fost determinată de incidentul produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, România, care ar fi putut provoca lipsuri de alimentare cu combustibil.

„Au apărut factori care perturbează situația de pe piața produselor petroliere, care nu țin de ANRE și instituțiile statului, cum ar fi explozia de la rafinăria din Năvodari. O rafinărie din Grecia și-a sistat activitatea. S-au produs schimbări în regulile de comerț cu Berlarus. Suntem în lipsuri în regiune de unde se alimentează Republica Moldova. Ca să nu admitem o penurie de produse petroliere, Agenția s-a autosesizat și vine cu o soluție de intervenție minimală în Hotărârea adoptată anterior, ca să relaxăm modalitatea de import și vânzarea angro către companiile petroliere sau alte companii cum ar fi Exdrupo, agențiile de transport etc”, declara directorul ANRE, Eugen Carpov.

Realitatea.md va reveni cu informații oficiale, imediat ce vom face rost de ele.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău