O femeie a câștigat 2,7 milioane de dolari după ce a dat în judecată banca unde era angajată

02 Feb. 2022, 08:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Feb. 2022, 08:59 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

O angajată care lucrează pentru BNP Paribas SA la Londra a câștigat 2,7 milioane de dolari din partea unui judecător care a criticat „sistemul netransparent al salariilor” și a cerut un audit unic până acum pentru a arăta dacă bărbații sunt mai bine remunerați decât femeile care lucrează pentru această bancă, informează Bloomberg.

Stacey Macken, un manager de produs care încă lucrează la bancă, a făcut o plângere legată de faptul că este plătită mai puțin decât colegii ei bărbați. Compensația este cea mai mare din istoria proceselor pentru egalitatea salariilor din Marea Britanie.

Auditul cerut de judecător este prima dată când o bancă de investiții este investigată în legătură cu egalitatea salariilor, a bonusurilor și a altor compensații materiale, potrivit avocatei care o reprezintă pe Macken.

„Acest caz are potențialul nu numai să închidă decalajul salarial, dar și să trimită un mesaj clar industriei că acest gen de discriminare este inacceptabil”, a spus avocata.

Macken a spus în timpul procesului că a primit mereu bonusuri mai mici decât angajații de sex masculin și că dorește ca banca să organizeze un audit cuprinzător „care să garanteze că nicio altă angajată nu este discriminată.”

Șeful și colegii o desconsiderau, spunându-i „nu acum, Stacey”. Un coleg i-a lăsat o pălărie de vrăjitoare pe birou

Macken a descris în fața instanței o situație în care colegii ei i-au lăsat o pălărie de vrăjitoare pe birou. De asemenea, șeful ei obișnuia să îi răspundă cu expresia „nu acum, Stacey” atât de des, încât colegii au început să i se adreseze în același fel.

În timp ce un bărbat care ocupa aceeași poziție primea un salariu de 160.000 de lire sterline pe an, ea a primit doar 120.000 și beneficia de bonusuri mult mai mici decât colegii ei bărbați.

Tribunalul a descoperit că BNP are „un sistem netransparent de salarizare asemănător altor oraganizații financiare. Concluzia logică a fost că și alte femei care lucrează pentru același inculpat s-ar putea să se găsească într-o postură similară”.

Comportamentul BNP a fost unul „malițios și răzbunător”, a spus judecătorul din acest caz.

„Noi, cei de la BNP Paribas, înțelegem că nu am făcut destul pentru doamna Macken”, a declarat un purtător de cuvânt al băncii. „Luăm în considerare decizia tribunalului pentru a vedea ce putem să învățăm de pe urma ei. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că toții oamenii noștri sunt tratați cu respectul care li se cuvine mereu.”

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 13:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 13:57 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile petrolului au crescut vineri cu 2%, recuperând cea mai mare parte a scăderilor din sesiunea precedentă.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,07 dolari, sau 1,9%, la 111,10 dolari pe baril.

Contractele futures pe țițeiul WTI au câștigat cu 1,80 USD, sau 1,7%, până la 107,56 USD pe baril, după ce s-au retras la 104,56 USD pe baril.

Ambele tipuri de petrol au scăzut în jur de 3% joi, 30 iunie, încheind luna mai jos pentru prima dată din noiembrie.

„Încă vedem că riscurile prețurilor sunt orientate în sus din cauza stocurilor limitate, a capacității de rezervă limitate și a răspunsului redus de aprovizionare non-OPEC+”, a spus Barclays într-o notă.

National Oil Corporation din Libia a declarat forță majoră joi în porturile Es Sider și Ras Lanuf, precum și în zăcământul petrolier El Feel. Forța majoră este încă în vigoare în porturile Brega și Zueitina, a spus NOC.

Producția a cunoscut o scădere bruscă, exporturile zilnice variind între 365.000 și 409.000 bpd, o scădere de 865.000 bpd comparativ cu producția în „circumstanțe normale”, a spus NOC.

În altă parte, 74 de lucrători petrolieri norvegieni offshore de la platformele Equinor Gudrun, Oseberg South și Oseberg East vor intra în grevă din 5 iulie, a declarat joi sindicatul Lederne, probabil că va opri aproximativ 4% din producția de petrol a Norvegiei.

Prețurile petrolului sunt de așteptat să rămână peste 100 de dolari pe baril în acest an, deoarece Europa și alte regiuni se luptă să se îndepărteze de petrolul Rusiei, deși riscurile economice ar putea încetini ascensiunea.

Scumpirea petrolului la bursele internaționale va duce inevitabil la scumpirea carburanților și în Republica Moldova, care este dependentă de importurile de carburanți.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău