O înfrângere categorică a Rusiei ar avantaja cel mai mult Europa de Est

16 Nov. 2022, 04:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Nov. 2022, 04:56 // Actual //  Lupu Eduard

Dacă rezultatul războiului ar putea fi determinat de aruncarea unei monede, taberele ar fi clare: democrațiile ar dori ca Ucraina să câștige, autocrațiile ar dori ca ea să piardă, scrie „The Guardian“. Dar rezultatele politice din lumea reală nu sunt atât de binare. Ele se încadrează de obicei pe un spectru între anihilare și victoria totală.
Acest lucru lasă democrațiile împărțite în cel puțin trei tabere: cea vorbitoare de limba engleză, cea din vestul Europei și cea din estul Europei minus Ungaria. Ceea ce Putin numește „vestul colectiv”, toți vor ca Ucraina să câștige. Dar nu neapărat în aceeași măsură.

Pentru Polonia și țările baltice problema este simplă. Vor ca victoria Ucrainei să fie fără echivoc. Avantajele ar fi atât materiale, cât și psihologice.

O înfrângere categorică a Rusiei ar avantaja cel mai mult Europa de Est în frunte cu Polonia, transformând regiunea dintr-o periferie într-o contrapondere la Europa de Vest, implicată într-o alianță mai strânsă cu SUA contra Chinei.

Victoria Ucrainei ar putea aduce și schimbarea de regim în Belarus – a doua piesă lipsă din proiectul istoric al Intermarium, un tampon al țărilor aliate care se întinde de la Marea Baltică la Marea Neagră pentru a contrabalansa puterea Rusiei.

O regiune unită în Europa de Est, cu o capacitate umană și economică de peste 100 de milioane de cetățeni, ar putea compensa dominația vechii Renanii în UE.

Această posibilitate este motivul pentru care Kremlinul subminează sistematic potențialul regiunii. Retorica ei tratează Ucraina ca pe nimic altceva decât un depozit al folclorului țărănesc slav, o superputere doar în meșteșuguri. În realitate, Ucraina, locul de naștere al lui Serghei Prokofiev și Serghei Korolev, părintele explorării spațiale sovietice, găzduiește zone de resurse naturale neexploatate, un potențial de energie fără emisii, unele dintre cele mai fertile soluri ale continentului, o industrie spațială și aviatică care a a construit cel mai mare avion din lume și lideri politici care impun respect în toată Europa.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău