O moldoveancă, printre cele 100 cele mai puternice femei din businessul românesc

11 Mai 2023, 14:37
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Mai 2023, 14:37 // Actual //  bani.md

Cu o experienţă de 25 ani în telecomunicaţii, moldoveanca Ludmila Climoc este chief executive officer al Orange România din 2016. Sub conducerea ei, compania a trecut prin etape importante, cu impact pozitiv pe piaţa autohtonă de telecom şi în dezvoltarea economiei locale.

„Oamenii din jur, cei din echipele Orange şi ceea ce realizez alături de aceştia mă motivează şi mă inspiră mereu. Suntem privilegiaţi să lucrăm pentru o industrie care e coloana vertebrală a economiei digitale şi este captivant, dinamic, dar şi provocator, în acelaşi timp, să fim un facilitator al transformării digitale, ce furnizează conectivitate, reduce decalajul digital şi sprijină afacerile în călătoria lor digitală”, susține Climoc, citată de businessmagazin.ro.

Climoc are o experiență de peste 20 ani în domeniul telecomunicațiilor. Ea și-a început cariera la Orange Republica Moldova, unde a condus numeroase proiecte și lansări comerciale importante. În 2008, ea a fost promovată din poziția de director de vânzări în cea de director general.

Sub conducerea sa, Orange Moldova și-a dublat baza de clienți, la peste 2,6 milioane. Operatorul este liderul pieței de profil din Republica Moldova.

Orange România este liderul pieței locale de telefonie mobilă, cu peste 10 milioane de clienți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Apr. 2025, 09:42
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
23 Apr. 2025, 09:42 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Dolarul american a coborât la aproape 17 lei, iar economistul Stas Madan consideră că această evoluție confirmă inspirația unei decizii-cheie luate la începutul anului de către Banca Națională a Moldovei (BNM): stabilirea monedei euro drept referință pentru cursul oficial al leului moldovenesc, în locul dolarului.

„Este una dintre cele mai inspirate decizii de politică economică din ultimii ani”, afirmă Madan, subliniind că această mutare a redus volatilitatea cursului de schimb și a adus mai multă predictibilitate pentru firme și populație. Având în vedere că 60–70% din comerțul și remitențele Republicii Moldova sunt în euro, noua abordare reflectă realitatea economică a țării.

Totodată, modificarea a avut un impact pozitiv asupra structurii rezervelor valutare ale statului. Dacă la începutul anului 2024 dolarul deținea o pondere dominantă de 64%, comparativ cu 33% pentru euro, la sfârșitul lunii februarie 2025 raportul s-a inversat pentru prima dată în istoria țării: euro a devenit moneda principală din rezerve, cu o pondere de 50,1%, iar dolarul a coborât la 47,9%.

„Această rebalansare a redus semnificativ vulnerabilitatea rezervelor valutare la fluctuațiile de pe piața internațională și a permis menținerea stabilității financiare chiar și în contextul unui dolar tot mai volatil”, a adăugat economistul.

 

 
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009