O nouă instruire în domeniul prevenirii spălării banilor. Băncile și prestatorii de plată nebancari pot participa

19 Nov. 2021, 09:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Nov. 2021, 09:59 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Banca Națională a Moldovei (BNM) și Proiectul USAID „Transparența Sectorului Financiar în Moldova” (FSTA) revin cu o nouă sesiune de instruire în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului (AML/CFT). Subiectul abordat în cadrul acestei instruiri va fi monitorizarea și identificarea tranzacțiilor suspecte. Evenimentul se va desfășura în regim online, pe data de 24 noiembrie, începând cu ora 13:00.

Instruirea este adresată băncilor și prestatorilor de servicii de plată nebancari și urmărește consolidarea capacităților entităților raportoare de a preveni și combate în mod eficient infracțiunile financiare. În cadrul instruiri vor fi oferite atât informații teoretice cât și exerciții practice. Astfel, participanții vor avea posibilitatea să analizeze studii de caz și să le dezbată împreună cu experții naționali și internaționali din  domeniu.

Pentru a participa la eveniment, vă puteți înregistra pe acest LINK, până pe data de 23 noiembrie 2021. Datele de conectare la eveniment vor fi expediate pe adresa de e-mail indicată în formularul de înregistrare.

Evenimentul reprezintă o continuare a seriei de instruiri în domeniul AML/CFT, organizate cu suportul Proiectului USAID FSTA. Tot în cadrul acestui proiect, BNM va implementa, în premieră pentru regiune, o soluție IT de ultimă generație, destinată monitorizării riscurilor de spălare a banilor și a acționarilor bancari.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei