O țară unde au fugit zeci de mii de ruși anunță schimbări: Ia o măsură drastică față de Moscova

01 Apr. 2023, 07:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:08 // Actual //  Lupu Eduard

După invazia lui Putin din Ucraina și mobilizarea rezerviștilor în Rusia a început un exod al locuitorilor, care au fugit peste graniță.

Aproximativ 1 milion de persoane au fugit, iar printre destinații s-a aflat orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite, unde traficul aerian de la Moscova a crescut cu 228% în 2022. Acum, această țară a anulat licența băncii ruse MTS din Abu Dhabi din cauza riscurilor de sancțiuni occidentale asociate creditorului.

Prin această decizie a autorităților din Emirate, banca MTS din Rusia, cu sediul la Abu Dhabi, va trebui să-și înceteze operațiunile în termen de 6 luni, potrivit The National News.

MTS Bank din Rusia își va înceta operațiunile „în termen de șase luni de la data deciziei”, sub supravegherea Băncii Centrale din Emiratele Arabe Unite, înainte de a-și închide sucursala, a anunțat vineri autoritatea de reglementare din această țară.

„Această decizie vine după ce s-au luat în considerare opțiunile disponibile cu privire la noul statut al Băncii MTS și se ține cont de riscurile de sancțiuni asociate băncii după desemnare”, se arată în comunicat.

MTS Bank a primit anul trecut aprobarea Băncii Centrale pentru a opera în Emiratele Arabe Unite.

Cu toate acestea, banca a fost supusă sancțiunilor occidentale în luna februarie a acestui an, ca parte a pachetului mai larg de sancțiuni ale Marii Britanii, SUA și aliaților lor împotriva companiilor rusești, instituțiilor financiare ale țării și persoanelor din cercul apropiat al președintelui Vladimir Putin, în urma războiului Rusiei din Ucraina.

În timpul lichidării, filialei MTS Bank i se va interzice deschiderea de conturi și efectuarea de tranzacții, cu excepția compensării obligațiilor anterioare, a spus Banca Centrală.

„Utilizarea de către bancă a sistemelor de plată ale Băncii Centrale va fi limitată numai în acest scop”, a spus autoritatea de reglementare. MTS Bank este o unitate FinTech a celui mai mare operator de telefonie mobilă din Rusia, Mobile TeleSystems.

Să menționăm faptul că firma Skift a menționat că orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite s-a dovedit a fi un refugiu sigur pentru rușii afectați de mobilizarea lui Putin, care au dorit să fugă din țară.

Metropola a devenit Rusia din afara Rusiei, pentru elitele de la Moscova, care duc o nouă viață de lux, fără a fi nevoiți să rupă legăturile cu țara lor de origine, a scris New York Times.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău