OpenAI lansează aplicaţii AI personalizate în efortul de a-şi extinde afacerea pentru consumatorii ChatGPT

07 Nov. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Nov. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard
OpenAI instituie o piaţă care permite utilizatorilor să acceseze ”aplicaţii” de inteligenţă artificială personalizate pentru sarcini precum predarea matematicii sau crearea de sticker-e, semnalând astfel ambiţiile de extindere a afacerii sale pentru consumatori, informează Reuters.
CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a făcut cunoscute aceste actualizări la prima conferinţă pentru dezvoltatorii laboratorului de AI, care a atras peste 900 de dezvoltatori din întreaga lume şi marchează cea mai recentă încercare a companiei de a profita de popularitatea ChatGPT oferind stimulente pentru dezvoltare în sistemul său.
Lansat în noiembrie 2022, ChatGPT, are acum aproximativ 100 de milioane de utilizatori activi săptămânal, a declarat Altman. OpenAI numeşte aceste aplicaţii de inteligenţă artificială personalizate, ”GPT-uri”, pe care compania le consideră versiuni timpurii ale asistenţilor AI care pot efectua sarcini practice, precum rezervarea de zboruri, în numele utilizatorului.
Open AI va lansa un magazin GPT la finalul acestei luni, unde oamenii vor putea împărtăşi GPT-urile create de ei şi vor avea posibilitatea de a câştiga bani în funcţie de numărul de utilizatori. Acest lucru reprezintă o nouă încercare a companiei, după eşecurile anterioare de a construi un sistem de plugin-uri ChatGPT.
”În cele din urmă, veţi putea solicita computer-ului tot ceea ce aveţi nevoie, iar acesta va putea efectua toate aceste sarcini pentru voi”, a declarat Altman în discursul său din cadrul evenimentului din San Francisco, ce a avut loc în 6 noiembrie 2023. ”Credem cu adevărat că implementarea graduală şi iterativă reprezintă cea mai bună modalitate de a aborda provocările legate de siguranţa inteligenţei artificiale. Este foarte important pentru noi să fim preocupaţi în legătură cu viitorul”, a conchis CEO-ul OpenAI.
Pe lângă GPT-uri, compania a lansat şi o serie de actualizări concentrate pe dezvoltatori, inclusiv reduceri semnificative de costuri, o veste care a fost primită cu aplauze entuziaste de către cei prezenţi.
Satya Nadella, CEO al Microsoft (MSFT.O), susţinătorul OpenAI, a fost o apariţie surpriză la conferinţă, reiterându-şi sprijinul pentru cursa costisitoare în construirea modelelor de bază. Microsoft a investit peste 10 miliarde de dolari în OpenAI.
„Ne angajăm profund să ne asigurăm că toţi, în calitate de constructori ai acestor modele de bază, aveţi nu numai cele mai bune sisteme de antrenament şi inferenţă, ci şi cele mai multe calculatoare, astfel încât să puteţi continua să avansaţi”, a spus el.
Pentru a răspunde preocupărilor marilor întreprinderi, OpenAI a lansat programul Custom Models, oferind să creeze modele personalizate GPT-4 contra unui preţ „costisitor”.
Au fost corelate oferte de la Google şi Microsoft pentru a acoperi orice costuri legale suportate de reclamaţiile privind încălcarea drepturilor de autor pentru utilizatorii întreprinderilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău