Oportunitate pentru startup-urile din agricultură. Se organizează primul accelerator AGTECH, cum să te înregistrezi

30 Dec. 2021, 11:23
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
30 Dec. 2021, 11:23 // Slider //  MD Bani

În perioada 17 ianuarie – 30 aprilie 2022 startap-urile din agricultură sunt așteptate să participe la primul Accelerator AgTech, parte a Laboratorului de inovații AgTech.

Potrivit organizatorilor, în perioada 17 ianuarie – 30 aprilie 2022, echipele participante vor avea acces la o platformă educațională cu materiale video și teste care abordează subiectele principale în dezvoltarea unui startup: module de afaceri, identificarea clienților, analiza pieței și pregătirea pentru susținerea pitch-urilor în fața potențialilor parteneri. De asemenea, participanții vor avea posibilitatea să colaboreze cu 2-3 companii private din industria agricolă și să testeze produsele și serviciile programului prin identificarea potențialilor clienți și a nevoilor reale ale acestora.

Doritorii de a participa la accelerator sunt rugați să completeze FORMULARUL.

Echipele participante vor beneficia de instruiri și sfaturi de la experți naționali și internaționali și va fi îndrumată de mentori cu experiență în dezvoltarea ideilor de afaceri.

AgTech Accelerator se desfășoară în cadrul Programului „AgTech Innovation Laboratory”, lansat de Technovator în parteneriat cu Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și Guvernul Suediei în cadrul Proiectului TEKWILL, maib, Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație în Republica Moldova (FAO), Startup Moldova și Agrobiznes. Programul vine să susțină accelerarea procesului de digitalizare a agriculturii, prin combinarea instrumentelor digitale în ramura agricolă, pentru creșterea eficienței și sporirea competitivității sectorului.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău