Aplicația care i-a adus unui bărbat 15 milioane de dolari în cont, pentru o zi. Cum s-a întâmplat

30 Dec. 2021, 10:54
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Dec. 2021, 10:54 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În preajma Crăciunului, un bărbat s-a trezit cu nu mai puțin de 15,6 milioane de dolari în contul unei aplicații de pe mobil. Pentru aproximativ o zi, a fost milionar.

Numele chinezului care a trăit aventura prin intermediul unei aplicații de mobil a fost dat publicității doar ca Long. Acesta s-a trezit cu nu mai puțin de 15,6 milioane de dolari într-o aplicație de mobil dedicată tranzacționării de acțiuni. Din câte se pare, a fost vorba de un test de sistem al platformei financiare din spatele aplicației, dar șocul a fost incredibil, iar bărbatul a făcut o serie de capturi de ecran pentru a imortaliza momentul într-o formă sau alta. Cel mai probabil, și-a dat și el seama că bucuria nu va dura foarte mult, scrie playtech.ro.

A devenit milionar, în prima zi de Crăciun

Pe 25 decembrie, în jurul orei 14:30, Long și-a dat seama că activele sale au crescut cu aproximativ 100 de milioane de yuani, echivalentul a aproximativ 15,6 milioane de dolari.

La scurt timp după evenimentul dramatic, Long a dat un interviu în presa locală și a explicat că obișnuiește să tranzacționeze acțiuni, dar a fost prima oară când a investit 940 de dolari prin intermediul aplicației Changjiang Securities E-Stock, progrămelul de mobil din spatele situației descrise mai sus.

Un pic șocant a fost deznodământul situației. Bărbatul a rămas fără toți banii din cont la mai puțin de 24 de ore după ce i-au fost virați în aplicație. El a pierdut inclusiv cei 940 de dolari care reprezentau investiția sa inițială.

Măcar a primit o explicație oficială pentru situația neobișnuită. Serviciul de relații cu clienții din spatele Changjiang Securities E-Stock l-a informat că întregul set de eveniment a fost consecința unui test de sistem efectuat peste weekend, iar banii au fost recuperați din contul său. Banii investiți de el îi vor fi returnați în câteva zile.

În mod previzibil, povestea bărbatului s-a viralizat pe rețelele de socializare, iar Long a devenit subiectul a numeroase glume, dar și manifestări de empatie, mulți fiind de părere că tocmai a trecut printr-un test psihologic.

„Cel puțin poate spune că a fost multimilionar odată în viață”, a scris un utilizator pe Weibo. „Ce fel de test a fost acesta? Un test psihologic?”, a întrebat un altul.

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău