Opulența Gucci! Adevărata „House of Gucci”, de vânzare pentru 15 milioane de Euro

26 Feb. 2024, 16:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:53 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Vila de aproape 13.000 de metri pătrați din nordul Romei aparține familiei Gucci și a fost folosită până de curând pentru diverse reuniuni de familie.

Construită de Aldo Gucci – fiul fondatorului „dinastiei” Gucci, Guccio Gucci – casa din 1951 este pe piață la prețul de 15 milioane de euro. Vânzătorii sunt doi dintre nepoții lui Aldo Gucci, proprietarii actuali ai conacului, care nu mai sunt, însă, asociați cu bine-cunoscutul brand de modă de lux. Familia Gucci și-a încheiat socotelile cu marca omonimă încă din 1993, după ce a fost vândută către Investcorp.

Grupul de lux Kering – care are în portofoliu branduri precum Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga și Alexander McQueen, etc. – deține acum casa de modă, însă estetica cultă din spatele acestui brand este încă evidentă, la 33 de ani de la moartea fondatorului său. Evaluat la 22,6 miliarde de dolari, brandul Gucci ocupă în prezent locul 31 printre cele mai valoroase mărci din lume.

Situată în Camilluccia, un cartier rezidențial liniștit din elegantul Della Vittoria din Roma, vila este un amestec de stil toscan și englezesc, acesta din urmă reflectând gusturile soției lui Aldo Gucci, Olwen Price, de origine britanică.
Casa familiei Gucci – alta decât cea care servește drept decor în filmul lui Ridely Scott – are șapte dormitoare și este prevăzută cu șase șeminee din marmură sculptată, o scară interioară spectaculoasă, o piscină și un lift care asigură accesul la toate cele patru etaje. Intins pe aproape 2,5 acri, terenul include și o a doua vilă de 900 de metri pătrați, cu cinci dormitoare, construită la începutul anilor 1960 unul dintre cei trei fii ai lui Aldo Gucci, Giorgio Gucci.

Conacul scos la vânzare ilustrează destul de fidel viața lui Aldo Gucci, urmașul fondatorului, care a trecut în neființă în 1990, la vârsta de 84 de ani, cel mai mare și ultimul fiu supraviețuitor al negustorului florentin de produse din piele. Totul este original în interiorul vilei, familia nu a schimbat nimic, nici măcar în timpul renovărilor recente, în cadrul cărora au fost actualizate doar instalațiile electrice și sanitare interne, restul amenajărilor „la vedere” rămânând intacte, de la mobilierul de epocă, candelabrele și aplicele de cristal, la tapiserii, covoare, un pian din lemn de trandafir lustruit Gaveau din Paris, picturi din secolul al XVII-lea, plus nenumărate vase mari și tapetul original, toate reflectând eleganța tipică familiei Gucci. Mare parte a pieselor de mobilier sunt disponibile pentru cumpărare, prin negociere, peste prețul de vânzare anunțat.

Accesul la conacul vopsit în culoarea piersicii, în contrast cu ornamentele albe, se face pe un drum pietruit croit în jurul vilei și mărginit de pini falnici, din care se desprinde o potecă de piatră, care duce drept înainte spre scara de marmură a casei, flancată de două santinele feline. Partea din spate a vilei are o intrare și mai impunătoare, cu coloane toscane. O altă scară de marmură duce către două uși din lemn și sticlă, prevăzute cu mânere de alamă în formă de heruvimi cu aripi întinse.

Holul principal are un aer sofisticat, cel mai probabil datorită șemineului din marmură, împodobit cu o carcasă din lemn sculptat, și a spectaculoasei scări în formă de nautilus care tronează în încăpere, prevăzută cu o balustradă de nuc cu mulaje subțiri albe la bază. Mai multe lucrări de artă îmbogățesc spațiul generos. Podelele din vilă sunt fie din marmură albă, fie parchet cu modele de tablă de șah.

Primul etaj al vilei include săli de recepție, un salon, birou și băi pentru oaspeți. Mai sus, sunt cinci dormitoare cu baie proprie. Dormitorul principal are propriul bovindou, un șemineu, un balcon, un dressing și o baie din marmură roz. Celelalte băi sunt amenajate cu marmură de Carrara și obiecte sanitare realizate pe comandă. Ascensorul sau scările pot fi folosite pentru a ajunge la ultimul etaj al vilei, mansarda, care pare cu totul alt stil, fiind amenajată într-o manieră mult mai modernă. La capătul ultimelor trepte se află terasa de pe acoperiș, care oferă o priveliște extinsă asupra Orașului Etern – cu vedere la Vatican, Piazza del Popolo și bisericile sale și Altare della Patria (“Altarul Patriei”), Monumentul Național Victor Emmanuele II.

Bucătăria principală a vilei este situată la nivelul grădinii și este accesibilă inclusiv prin garajul vilei. Tot la nivelul grădinii există o spălătorie, un dormitor pentru personal și o cameră suplimentară, care dispune o baie și sală de jocuri cu șemineu.


Piscina în formă de L este înconjurată de lămâi și portocali și este acoperită cu marmură albă de-a lungul marginilor. Există o casă anexă lângă piscină, cu pereți exteriori încadrați de busturi romane și coloane asortate. Proprietatea include și o a doua vilă cu trei etaje, cu intrare separată din Via Pecori Giraldi, care poate fi compartimentată în apartamente și închiriată, folosită pentru birouri sau păstrată ca spațiu locativ suplimentar. Terenul aferent acesteia include două anexe și o seră de 750 de metri pătrați.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău