Pe unii i-a îmbogățit, iar pe alții i-a sărăcit. Cei mai bogați 10 bărbați din lume și-au dublat averea în pandemie

17 Ian. 2022, 10:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Ian. 2022, 10:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cei mai bogați 10 bărbați din lume și-au dublat averea în timpul pandemiei, în timp ce veniturile a 99% din populația planetei au scăzut, arată un raport al Oxfam.

Potrivit Oxfam, aproape în fiecare zi, de la izbucnirea pandemiei în martie 2020, apărea câte un nou miliardar. Averile celor mai bogați 10 bărbați din lume, inclusiv Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates, s-au dublat cu peste 1,5 trilioane de dolari, făcându-i de șase ori mai bogați decât cei mai săraci 3,1 miliarde de oameni din lume.

Rândurile superbogaților s-au umflat în timpul pandemiei datorită stimulentelor financiare ample care au crescut stocurile, a explicat acesta.

„Pandemia a fost o bunătate miliardară”, a declarat directorul executiv al Oxfam International, Gabriela Bucher. „Când guvernele au făcut pachetele de salvare și au pompat trilioane în economie și pe piețele financiare pentru a sprijini economia pentru toți, ceea ce s-a întâmplat este că o mare parte a intrat în buzunarele miliardarilor”.

Între timp, se estimează că 160 de milioane de oameni au fost împinși în sărăcie. Organizația de caritate a avertizat că cel puțin 21.300 de vieți sunt pierdute la nivel global în fiecare zi din cauza inegalității, ceea ce înseamnă un deces la fiecare patru secunde.

Se spune că aproximativ 5,6 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza lipsei de acces la asistență medicală în țările sărace și că foamea ucide cel puțin peste 2,1 milioane de oameni.

Oxfam a cerut țărilor bogate să renunțe la regulile de proprietate intelectuală privind vaccinurile COVID-19, în efortul de a-și extinde producția.

O taxă unică de 99% asupra celor mai bogați 10 bărbați din lume ar putea aduna mai mult de 800 de miliarde de dolari și ar putea fi folosită pentru a și ar putea fi folosită pentru a finanța acest efort și alte cheltuieli sociale progresive, a spus grupul.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău