Aceasta este întrebarea preferată a lui Elon Musk de pus la interviurile de angajare. Lasă blocați cei mai mulți oameni

21 Iun. 2021, 12:52
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Iun. 2021, 12:52 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Interviurile de angajare sunt destul de deranjante, pentru că nu știi niciodată ce întrebări dificile îți vor fi aruncate în cale.

Dar imaginați-vă că sunteți intervievat de nimeni altul decât de elon Musk, CEO  Tesla și Space X. Nervii dvs. ar fi, probabil, cu adevărat sfâșiați.

Inginerul mecanic, Tanya Zakowich (@pinkpencilmath) a distribuit un TikTok despre marea provocare a lui Musk, care are acum peste 790.000 de vizualizări.

Puteți viziona videoclipul integral aici.

Ea începe: „Elon Musk a pus această întrebare persoanelor pe care le-a intervievat la SpaceX și Tesla. Crezi că îi poți răspunde? Să încercăm!

„Stai pe suprafața Pământului. Faceți o plimbare o milă sud, o milă vest și o milă nord. Ajungi exact de unde ai început. Unde ești?”

Se pare că oamenii au fost, de asemenea, lăsați la fel de nedumeriți cu privire la care ar putea fi răspunsul corect.

O persoană a spus: „Încă termin interviul …”

O altă persoană a întrebat: „Ei bine … care naiba este răspunsul?”

Altcineva a glumit: „Sunteți la o fabrică Tesla din China, India sau Texas”.

 

Alții au oferit sugestii mai serioase cu privire la răspunsul corect care ar putea fi potențial.

O persoană a scris: „Există câteva soluții. Una este Polul Nord. A doua este Polul Sud. Aici puteți merge în direcția vest-est, unde o rotație completă este de 1 milă, 1/2 mile sau 1/3 mile etc. ”

„În mod logic, „ecuatorul” ar putea funcționa și ca punct de plecare, în care în mod figurat puteți ajunge înapoi la locul în care ați început, dar nu la propriu”, a răspuns o altă persoană.

Altcineva a răspuns: „Polul Nord, așa cum vei merge într-un triunghi, terminând călătoria înapoi la Polul Nord, ușor”.

„Triunghiul Bermudelor”, a oferit o a patra persoană.

În adevăratul mod Elon, există de fapt două răspunsuri posibile la enigma cu o întorsătură neașteptată.

Primul răspuns este Polul Nord – care este ghicit corect de majoritatea candidaților și de unii de pe TikTok.

Totuși, asta nu este tot. Musk aruncă apoi o altă întrebare de urmărire: „Unde altundeva ai putea fi?”

Al doilea – și mai puțin evident răspuns – este Polul Sud.

Întrucât, dacă mergi o milă spre sud, circumferința Pământului devine de o milă, potrivit biografului lui Musk, Ashlee Vance.

„Mai puțini ingineri oferă acest răspuns, iar Musk îi va plimba cu bucurie prin acea enigmă și altele și va cita orice ecuații relevante în timpul explicațiilor sale”, a adăugat el.

Din fericire, nu contează dacă nu ați oferit răspunsul corect.

Prin urmare, la fel ca majoritatea întrebărilor legate de interviu, Musk folosește acest exercițiu pentru a vedea cum abordează oamenii rezolvarea problemelor și cum procesează informațiile.

Deci, dacă depuneți dosarul vreodată pentru un loc de muncă la Space X sau Tesla, țineți minte această întrebare.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:53 // Actual //  Lupu Eduard

Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago.

Mișcarea americano-britanică îl face pe Putin să stea cu mâna întinsă la Shanghai, un oraș cu 24 de milioane de locuitori și să cerșească ajutorul Chinei, pentru a face comerț cu aceste metale, fiind singura bursă unde mai sunt acceptate astfel de produse din Rusia, potrivit IntelliNews.

Bursa de Metale din Londra (LME) și Bursa Mercantilă din Chicago (CME) au blocat comerțul cu aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia, a anunțat guvernul Regatului Unit pe 12 aprilie 2024.

Mișcarea va conduce Rusia mai adânc în îmbrățișarea Chinei, deoarece în Shanghai există acum singura bursă majoră de mărfuri care încă acceptă și comercializează metale rusești.

Pentru a atenua riscul de instabilitate a pieței, guvernul a spus că noile măsuri vor scuti stocurile existente de metal rusesc pe cele două burse. Aceste acțiuni pot fi în continuare tranzacționate și retrase fără restricții, oferind continuitate participanților pe piață. Interdicția din Marea Britanie nu este de așteptat să afecteze prețurile pe termen scurt, deoarece există stocuri mari de metal rusesc în depozitele LME.

Această mișcare, parte a interdicțiilor existente, urmărește să intensifice restricțiile asupra exporturilor interzise de metale rusești, reducând astfel o „sursă crucială de venituri pentru Kremlin”, a spus Regatul Unit.

Principalele metale rusești ale grupului de titan sau platină au fost excluse de la interdicție, deoarece Rusia rămâne un furnizor important al ambelor metale greu de găsit pe piața mondială.

LME, într-un comunicat separat, și-a afirmat angajamentul de a se alinia la sancțiunile și tarifele relevante și a anunțat că va colabora cu LME Clear pentru a implementa sancțiuni atât pentru operațiunile sale, cât și pentru cele ale participanților săi pe piață.

Exporturile de metale din Rusia s-au prăbușit

Orientările publicate de LME au subliniat impactul legislației britanice și al licențelor comerciale asupra comerțului rusesc cu metale. Mai exact, ei au clarificat că, în temeiul pachetului de sancțiuni modificat, achiziția de mandate rusești emise înainte de 13 aprilie 2024 ar fi permisă. Cu toate acestea, metalul produs după această dată ar fi supus interdicției.

LME a anunțat o suspendare imediată a justificării metalului relevant produs la sau după 13 aprilie, asigurând respectarea sancțiunilor, facilitând în același timp participarea continuă la procesul zilnic de decontare.

LME a anunțat, de asemenea, o suspendare privind plasarea în mandat a metalului produs de anumite mărci afectate în depozitele listate de LME la nivel global, cu excepția cazului în care proprietarul metalului ar putea stabili cu dovezi documentare clare că metalul a fost produs înainte de 13 aprilie.

Metalele aduc cel mai mare venit din exporturi din Rusia, după energie, contribuind cu 15 miliarde de dolari în 2023. Valoarea exporturilor de metale ale Rusiei a scăzut de la invazia Ucrainei de acum doi ani, scăzând cu 10 miliarde de dolari în 2023, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, din cauza sancțiunilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a aprobat acțiunea vizată, subliniind rolul acesteia în reducerea câștigurilor Rusiei, protejând în același timp aliații de repercusiuni adverse.

Marea Britanie și-a anunțat pentru prima dată intenția de a interzice metalele rusești în mai 2023 și a continuat cu legislația introdusă în decembrie pentru a interzice direct importurile de metale rusești. De asemenea, SUA au impus taxe vamale asupra diferitelor importuri de metale din Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău