Peste 70 de foști și actuali angajați Revolut au devenit milionari. Cum au reușit

16 Aug. 2021, 14:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Aug. 2021, 14:34 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Startup-ul financiar Revolut are 76 de actuali și foști angajați care au devenit milionari, în urma creșterii fulminante a valorii aplicației financiare, de 6 ori într-un an. Personalul deține acțiuni de milioane de dolari la compania financiară.

Potrivit unei analize Sifted.eu, 12 dintre cei peste 70 de angajați dețin acțiuni la Revolut ce depășesc 10 milioane de dolari. Un exemplu este Alan Chang, care supraveghează operațiunile startup-ului britanic sau primul director financiar (2016-2019) al Revolut, Peter O’Higgin. Totuși, deocamdată banii există doar pe hârtie, pentru că startup-ul financiar nu este încă listat la bursă.

Compania înregistrează pierderi (încă din 2015), dar le-a permis totuși angajaților să încaseze sume mici din acțiunile pe care le au în diferite sectoare de vânzări și din listările în curs de desfășurare de pe Seedrs (platforma europeană de equity crowdfunding).

Ultima vânzare de acțiuni a fost anunțată în iulie, în urma celei mai recente strângeri de fonduri, când personalul angajat a putut vinde până la 20% din acțiunile sale, la un preț de 609,775 dolari pe acțiune.

Mai mulți dintre foștii angajați Revolut finanțează startup-uri noi și și-au fondat propriul sindicat de business angels, Expansion Capital. Sindicatul investește între 50.000 și 100.000 de lire sterile într-o serie de startup-uri de tehnologie, nou apărute pe piață.

Ce este Revolut

Revolut este un startup financiar, fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. În cei 6 ani de existență, „decacornul” (un startup evaluat la cel puțin 10 miliarde de dolari) britanic a ajuns la investiții de aproape 1,8 miliarde de dolari.

În iulie 2021, a ajuns să valoreze 33 de miliarde de dolari, în urma unei runde de investiții.  Finanțarea obținută se ridica la aproape 800 de milioane de dolari.

Revolut în pandemia COVID-19:

  • În 2020, fintech-ul Revolut fusese evaluat la 5,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de finanțare de 500 milioane de dolari.
  • Tot în 2020, aplicația financiară a atins pragul de 15 milioane de clienți: 14,5 milioane sunt persoane fizice, iar 500.000 sunt cu conturi de business, potrivit bilanțului său.
  • În 2020, pe fondul pandemiei COVID-19, a avut pierderi totale de 168 milioane de lire sterline, adică 233 de milioane de dolari, cu aproape 60% mai mari decât în 2019.
  • Veniturile au fost de 261 milioane de lire sterline, cu 57% mai mari decât în 2019.

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 09:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2023, 09:43 // Actual //  Lupu Eduard

România vrea să importe gaze naturale din Egipt, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, aflat în vizită oficială la Cairo.

″Am discutat la Cairo, cu ministrul petrolului și resurselor minerale, Tarek El Molla, despre modalități concrete de a cataliza relațiile noastre tradiționale prin proiecte comune în domeniul energiei. România este interesată ca, până la momentul la care vom valorifica gazele de mare adâncime din Marea Neagră, să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (LNG) egiptean″, a declarat Ciucă.

Egiptul dispune de două facilități de producție de LNG, respectiv Damietta (capacitate de 7,5 miliarde metri cubi pe an), controlată de un joint-venture între spaniolii de la Union Fenosa Gas și italienii de la ENI (80%), plus 2 companii de stat egiptene, și Idku (5 miliarde metri cubi pe an), deținută de Shell (35,5%), Petronas (35,5%), companiile egipetene de stat Egas (12%) și EGPC (12%), precum și Total (5%).

Ciucă a adăugat că are încredere că, alături de partenerii egipteni, se vor găsi soluțiile necesare pentru suplimentarea cantității de gaze necesară României, precum și pentru a oferi sprijin Republicii Moldova.

″Expertiza de operare și rețelele de transport de care dispunem sunt atuuri importante pentru a califica țara noastră drept un partener al proiectelor dezvoltate în comun cu investitorii egipteni în domeniile petrol si gaze″, a mai spus premierul român.

Potrivit sursei citate, consultările continuă la nivel de experți, precum si între operatorul sistemului național românesc de transport al gazelor Transgaz și subsidiara egipteană a ENI, care asigură 60% din gazul necesar consumului acestei țări.

Autoritățile Republicii Moldova au declarat de nenumărate ori că vor să renunțe la dependența de o singură sursă Gazprom. De la începutul anului 2023, Chișinăul susține că a renunțat la gazul rusesc și cumpără exclusiv de pe bursă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău