Peste 70 de foști și actuali angajați Revolut au devenit milionari. Cum au reușit

16 Aug. 2021, 14:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Aug. 2021, 14:34 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Startup-ul financiar Revolut are 76 de actuali și foști angajați care au devenit milionari, în urma creșterii fulminante a valorii aplicației financiare, de 6 ori într-un an. Personalul deține acțiuni de milioane de dolari la compania financiară.

Potrivit unei analize Sifted.eu, 12 dintre cei peste 70 de angajați dețin acțiuni la Revolut ce depășesc 10 milioane de dolari. Un exemplu este Alan Chang, care supraveghează operațiunile startup-ului britanic sau primul director financiar (2016-2019) al Revolut, Peter O’Higgin. Totuși, deocamdată banii există doar pe hârtie, pentru că startup-ul financiar nu este încă listat la bursă.

Compania înregistrează pierderi (încă din 2015), dar le-a permis totuși angajaților să încaseze sume mici din acțiunile pe care le au în diferite sectoare de vânzări și din listările în curs de desfășurare de pe Seedrs (platforma europeană de equity crowdfunding).

Ultima vânzare de acțiuni a fost anunțată în iulie, în urma celei mai recente strângeri de fonduri, când personalul angajat a putut vinde până la 20% din acțiunile sale, la un preț de 609,775 dolari pe acțiune.

Mai mulți dintre foștii angajați Revolut finanțează startup-uri noi și și-au fondat propriul sindicat de business angels, Expansion Capital. Sindicatul investește între 50.000 și 100.000 de lire sterile într-o serie de startup-uri de tehnologie, nou apărute pe piață.

Ce este Revolut

Revolut este un startup financiar, fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. În cei 6 ani de existență, „decacornul” (un startup evaluat la cel puțin 10 miliarde de dolari) britanic a ajuns la investiții de aproape 1,8 miliarde de dolari.

În iulie 2021, a ajuns să valoreze 33 de miliarde de dolari, în urma unei runde de investiții.  Finanțarea obținută se ridica la aproape 800 de milioane de dolari.

Revolut în pandemia COVID-19:

  • În 2020, fintech-ul Revolut fusese evaluat la 5,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de finanțare de 500 milioane de dolari.
  • Tot în 2020, aplicația financiară a atins pragul de 15 milioane de clienți: 14,5 milioane sunt persoane fizice, iar 500.000 sunt cu conturi de business, potrivit bilanțului său.
  • În 2020, pe fondul pandemiei COVID-19, a avut pierderi totale de 168 milioane de lire sterline, adică 233 de milioane de dolari, cu aproape 60% mai mari decât în 2019.
  • Veniturile au fost de 261 milioane de lire sterline, cu 57% mai mari decât în 2019.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 12:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2021, 12:13 // Actual //  Lupu Eduard

Multe dintre joburile care există astăzi în lume erau doar un vis sau chiar o utopie acum 20 sau 30 de ani, la fel cum unele locuri de muncă de acum câteva secole au dispărut între timp pentru că lumea se schimbă şi piaţa muncii odată cu ea, scrie Ziarul Financiar.

Roboţii fac astăzi multe dintre muncile pe care oamenii anterior le practicau în agricultură ori industrie. De altfel, unele dintre cele mai în vogă companii ale momentului astăzi sunt cele de tehnologie şi robotizare, iar cel mai bun exemplu este cel al UiPath. Compania fondată în România, dar listată la Bursa de la New York, este spe­cia­lizată în dez­voltarea de roboţi software care auto­matizează pro­cesele de lucru din com­panii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală