Philip Morris International continuă să investească în produsele fără fum

29 Sept. 2023, 09:50
 // Categoria: Economie // Autor:  Trifan Stela
29 Sept. 2023, 09:50 // Economie //  Trifan Stela

35% din veniturile Philip Morris International, în al doilea trimestru din 2023, au venit din produsele fără fum, în creștere cu 3% față de perioada similară a anului precedent. Totodată, numărul fumătorilor adulți care au trecut la dispozitivele de încălzire a tutunului a depășit peste 19 milioane de utilizatori în 80 de țări. Datele au fost prezentate de directorul Philip Morris Moldova, Elena Naumenko, în cadrul unui interviu pentru „Logos-Press”.

Elena Naumenko a declarat că prioritatea companiei rămâne neschimbată – trecerea de la țigări tradiționale la produse fără fum, fundamentate științific. Obiectivul companiei este ca până în 2025, încasările din comercializarea produselor fără fum să reprezinte mai mult de 50 la sută din totalul veniturilor, iar 40 de milioane de adulți fumători, care altfel ar continua să fumeze, să facă tranziția spre produsele fără fum.

„Compania continuă să investească în inovații. Din 2008, am investit peste 10,5 miliarde de dolari în dezvoltarea, cercetarea și comercializarea produselor inovatoare destinate fumătorilor adulți. Crearea unui viitor fără fum este, fără îndoială, o prioritate a Philip Morris International pe toate piețele, inclusiv în Moldova. Pentru noi, este important nu doar să comercializăm produse fără fum, dar să facem aceasta în mod responsabil, doar fumătorilor adulți”, a subliniat directorul Philip Morris Moldova.

Pentru a preveni accesul minorilor la produsele din tutun, compania desfășoară diverse activități informative, inclusiv traininguri pentru angajații magazinelor specializate și ai partenerilor comerciali. În acest an, astfel de inițiative vor acoperi în jur de 90% dintre punctele de comercializare în care sunt prezente produsele PMI.

De asemenea, în Moldova, până la sfârșitul anului 2023, compania va investi în implementarea sistemului „track and trace”, care va permite urmărirea și localizarea produselor ilicite din tutun.

„Pentru noi, afacerea cu tutun nu înseamnă doar venituri, ci și o mare responsabilitate. „Philip Morris” demonstrează că ține cont de acest principiu pe toate piețele, inclusiv în Moldova, fiind o companie inovatoare, lider de piață cu o cotă de peste 40%, un contribuabil important și un partener de afaceri de încredere”, a declarat Elena Naumenko.

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău