Ei sunt regii YouTube-ului. Au influență și fac mulți bani

29 Sept. 2023, 08:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Sept. 2023, 08:16 // Actual //  Lupu Eduard

Revista de specialitate Forbes a realizat topul celor mai importanți influenceri din lume. Editorii au analizat 50 de premiați care au laolaltă peste 2,6 miliarde de urmăritori, urmăritori care generează nici mai mult nici mai puțin de 700 de milioane de dolari.

Pe primul loc în topul celor mai bogați influenceri este Mr. Beast. Cei aproximativ 300 de milioane de urmăritori îi generează venituri semnificative. Pentru a realiza topul, Forbes a colectat date despre câștigurile estimate, numărul de urmăritori, ratele de implicare precum și activitățile antreprenoriale ale mii de personalități din mediul online. În acest sens au folosit datele furnizate de firmele de marketing pentru creatori.

Prima poziție îi revine influencerului american Mr. Beast. Cu peste 300 de milioane de urmăritori, influecerul a încasat venituri ce însumează 82 de milioane de dolari. Popularitatea și-a câștigat-o în urma videoclipurilor și cascadoriilor încărcate pe rețele de socializare.

Mr. Beast s-a remarcat prin aventura de pe continentul înghețat unde a reușit să reziste peste 50 de ore, iar întreaga „cascadorie” a fost filmată. De asemenea, Mr. Beast s-a filmat în timp ce construia o replică a fabricii de ciocolată Wonka .

Pe locul doi se află Olatunji cu peste 112 milioane de urmăritori și încasări de 24 de milioane de dolari. Jocurile video FIFA și umorul său ciudat i-au adus celebritatea pe Youtube, după care a decis să intre în lumea stand-up-ului. În cele din urmă s-a transformat în rapper și boxeor, Olatunji a lansat chiar și două piese în acest an.

Jake Paul completează topul Forbes, cei mai bogați influenceri din lume

A treia poziție în topul Forbes îi revine în influencerului Jake Paul. Influencerul are în portofoliu 66 de milioane de urmăritori și venituri de 34 de milioane de dolari. De profesie boxeur, Jake Paul este recunoscut și pentru cascadoriile postate pe Youtube, dar și pentru mâncărurile ciudate pe care le încearcă.

Deși se situează pe locul 11 în topul Forbes cei mai bogați influenceri, africanul Khaby Lame a câștigat peste 16,5 milioane de dolari. Devenit celebru în pandemie, Khaby Lame s-a remarcat prin videoclipurile în care prezintă diferite situații amuzante doar printr-o simplă mișcare a mâinilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău