Primul şi singurul HUB social din stânga Nistrului a tras linia celor doi ani de activitate

11 Iun. 2024, 12:54
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
11 Iun. 2024, 12:54 // Slider //  Soroceanu Olga

„Social Business HUB” din Tiraspol, deschis cu suportul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, prin intermediul Fundaţiei Est Europene, a marcat recent doi ani de activitate. În toată această perioadă, 50 de întreprinderi sociale au beneficiat de suport informaţional şi consultanţă în marketing şi juridică pentru a se dezvolta şi a aduce beneficii societăţii.

„Întreprinderile sociale de succes demonstrează că o afacere poate fi nu numai profitabilă, ci și responsabilă din punct de vedere social. Antreprenoriatul social joacă un rol esențial în crearea unei societăți mai corecte, mai durabile și mai favorabile incluziunii. Nu numai că rezolvă probleme presante, dar promovează și schimbări pe termen lung, îmbunătățind viața oamenilor și protejând mediul. Acestea servesc drept inspirație pentru alți antreprenori și companii, arătând că este posibil să combinăm obiectivele comerciale cu misiunile sociale”, a declarat Ina Barîşnikova, preşedintele Asociaţiei antreprenorilor sociali din Tiraspol.

La încheierea celor doi ani de proiect au fost numărate rezultatele înregistrate în toată această perioadă. Forumul a reunit antreprenori, experți și reprezentanți ai organizațiilor publice, care au făcut schimb de idei şi experienţă, şi au discutat problemele cu care se se confruntă întreprinderile sociale.

Proiectul „Dezvoltarea potențialului societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova” prin intermediul căruia a fost creat „Social Business HUB” Tiraspol a fost finanţat cu un grant în valoare de 37 500 euro.

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău