Putin, dezlănțuit în cea mai recentă declarație: „Rusia este o putere mondială viguroasă şi independentă”

22 Aug. 2022, 14:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Aug. 2022, 14:43 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia ca „naţiune puternică şi independentă” va urmări doar acele politici „care îi satisfac interesele fundamentale”, a declarat luni, 22 august, preşedintele rus Vladimir Putin, citat de oficiosul moscovit notează TASS.ru.

Într-o înregistrare video cu ocazia Zilei drapelului naţional, marcată în Rusia la 22 august, Putin a anunţat că ‘de la 1 septembrie anul acesta, toate şcolile din ţară vor începe fiecare săptămână şcolară cu o ceremonie de ridicare a drapelului şi intonarea imnului’.

Rusia ‘va rămâne fidelă valorilor tradiţionale şi, ca naţiune puternică şi independentă, va urma doar acele politici care îi corespund intereselor fundamentale’, a declarat Putin, citat de Sputnik.

‘Rusia este o putere mondială viguroasă şi independentă. Pe scena internaţională, ne angajăm să urmăm doar acele politici care satisfac interesele vitale ale ţării noastre’, a insistat preşedintele rus în acelaşi discurs.

Drapelul rus, a declarat Putin, simbolizează ‘credinţa în valorile noastre tradiţionale (…); adevăr şi dreptate, solidaritate şi compasiune, respect pentru istoria de secole neîntreruptă a Rusiei, realizările şi victoriile strămoşilor noştri – care ne inspiră să îngrijim şi să ne apărăm Patria şi să nu permitem niciodată hegemonia sau dictat străin’.

Liderul de la Kremlin a afirmat, potrivit Sputnik, că stindardul rus care presupune ‘să trăim după propria noastră voinţă, alegându-ne propriul drum şi urmându-l, a devenit parte a codului genetic al poporului nostru’.

Potrivit acestuia, ‘drapelul naţional şi Drapelul Victoriei nemuritor (în cel de-al Doilea Război Mondial) servesc la educarea valorilor patriotismului, cetăţeneşti şi responsabilităţii pentru destinele Patriei în rândurile tinerei generaţii’.

La 24 februarie, preşedintele rus a anunţat începutul invaziei Rusiei în Ucraina în ceea ce el a numit o ‘operaţiune militară specială’ pentru demilitarizarea şi denazificarea ţării vecine.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău