Putin se face de râs! Interceptări explozive ale SBU

11 Iun. 2022, 06:18
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Iun. 2022, 06:18 // Actual //  bani.md

Comandanții ruși au început să vândă rațiile soldaților lor, iar aceștia sunt nevoiți să mănânce câini. Militarii se descurcă din ce în ce mai greu, potrivit conversațiilor cu rudele interceptate de serviciile secrete ucrainene.

„A doua armată a lumii”, cum este considerată Rusia, a găsit o nouă metodă de a face bani. Comandanții ruși vând acum rațiile soldaților lor, iar aceștia sunt nevoiți să vâneze și să mănânce câini. Serviciul de Securitate al Ucrainei a făcut publice noi conversații telefonice interceptate ale invadatorilor.

Iată ce discuta un soldat cu soția lui:

„Aici au fost aduse conserve: un fel de gustări, morcovi, varză… Le-am aruncat imediat. Suntem plini de rahat, ca niște purceluși”, a spus soldatul. El a adăugat că rațiile lor dispar și că vina aparține comandanților lor, care le vând oricui e interesat, pentru a câștiga bani”.

Pe a doua înregistrare, un alt soldat rus o întreabă pe mama sa ce crede că mâncat în ziua respectivă. Femeia numește mai întâi varianta exotică cu bursuci, apoi trece la șoareci și șobolani.

„Câine! Vânătoare de carne!” – îi răspunde invadatorul rus.

SBU afirmă că, aparent, mâncatul animalelor de companie a devenit un lucru normal pentru soldați. „A doua armată a lumii” a ajuns la cel mai de jos nivel, se mai arată în mesaj.

Droguri și căsătorii fictive

Printre invadatorii ruși din Ucraina este plin de dependenți de droguri. Unii dintre ei chiar au funcții importante în armată, dar consumă substanțele halucinogene și, datorită acestui fapt, sunt neînfricați în război, mai spun serviciile secrete ucrainene.

Aparent, drogurile sunt singurul lucru care da putere armatei ruse pentru a rezista în războiul din Ucraina. Acestea sunt livrate „eliberatorilor” fără ascunzișuri, potrivit interceptării radio ale conversațiilor publicate de SBU .

Anterior, ziarul Segodnia a constatat că ocupanții ruși suferă din cauza căldurii din Ucraina, din acest început de vară, din cauză că șefii lor, mizând pe un „blitzkrieg”, le-au furnizat doar uniforme de iarnă. Iar o parte dintre invadatori caută și căsătorii fictive, pentru a scăpa din războiul împotriva Ucrainei, și le cer comandanților lor permisie pentru a merge la cel mai important eveniment din viața lor, nunta.

Realitatea Live

14 Apr. 2025, 11:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
14 Apr. 2025, 11:04 // Actual //  Ursu Victor

În cadrul unor negocieri indirecte desfășurate la Muscat, Oman, Iranul a transmis Statelor Unite o serie de condiții pentru a accepta limitarea programului său nuclear, relatează The Wall Street Journal. Printre principalele solicitări se numără relaxarea sancțiunilor impuse sectorului nuclear iranian, deblocarea activelor financiare înghețate în străinătate, și oprirea presiunilor asupra cumpărătorilor chinezi de petrol iranian.

În schimb, Teheranul s-a arătat dispus să revină la nivelurile de îmbogățire a uraniului stabilite în cadrul acordului nuclear din 2015, acord denunțat în 2018 de fostul președinte american Donald Trump, care l-a catalogat drept „cea mai proastă înțelegere din istorie”.

Negocierile din Oman au avut loc pe 12 aprilie, fiind mediate de ministrul de externe al Omanului, Badr al-Busaidi. Iranul a fost reprezentat de ministrul de externe Abbas Araghchi, iar delegația americană a fost condusă de emisarul special al lui Trump, Steve Witkoff. Deși discuțiile s-au desfășurat în mod indirect, cei doi oficiali au avut ocazia să dialogheze direct câteva minute — prima întâlnire la acest nivel între SUA și Iran din 2017 încoace, notează The Wall Street Journal.

Atât Casa Albă, cât și partea iraniană au calificat discuțiile drept „constructive și pozitive”. Araghchi a declarat că dialogul s-a purtat „cu respect reciproc” și că părțile „sunt foarte aproape de a pune bazele unor negocieri reale”.

În paralel, Donald Trump a confirmat progresul, dar a adăugat că „nimic nu contează până nu avem un rezultat concret”. Potrivit The New York Times, administrația americană a evitat în această rundă de negocieri să insiste pe poziții maximaliste, concentrându-se în schimb pe prevenirea transformării materialului nuclear iranian în arme.

Sursele Daily Mail afirmă că, în lipsa unui acord, SUA ar putea colabora cu Israelul pentru un posibil atac militar împotriva Iranului, ceea ce sporește presiunea asupra negocierilor.

Acordul nuclear din 2015, semnat sub administrația Obama, limita îmbogățirea uraniului la 3,67% și reducea cu 98% stocurile de uraniu iranian pentru o perioadă de 15 ani, în schimbul suspendării sancțiunilor internaționale. Trump a denunțat acordul în 2018, reluând sancțiunile și tensionând relațiile cu Teheranul.

Următoarea rundă de discuții este programată pentru 19 aprilie, iar miza este una geopolitică majoră: o nouă cale de dialog sau o escaladare militară cu potențial exploziv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!