Putin se va înfuria. Diplomații Rusiei, gafă incredibilă

18 Ian. 2023, 17:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Ian. 2023, 17:22 // Actual //  Lupu Eduard

Ambasada Rusiei în Suedia a distribuit o hartă a Europei care arată Ucraina cu granițele sale recunoscute la nivel internațional, ceea ce contravine pretențiilor teritoriale nerecunoscute ale președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina, scrie Businessinsider.

În 2014, Rusia a invadat Ucraina și a anexat ilegal Crimeea, o peninsulă de la Marea Neagră. Anexarea Crimeii a stârnit proteste pe tot globul și a creat o prăpastie între Moscova și Occident.

Putin a anexat ilegal patru teritorii ucrainene: Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie

În februarie anul trecut, Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei, iar în septembrie, chiar în timp ce războiul făcea ravagii, Putin a anexat ilegal patru teritorii ucrainene: Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, în urma unor referendumuri care au fost denunțate ca fiind un simulacru de către liderii din întreaga lume.

La vremea respectivă, Vladimir Putin a anunțat că există „patru noi regiuni ale Rusiei”. Deși Putin susține că aceste regiuni fac parte din Rusia, teritoriile nu sunt controlate sau ocupate în totalitate de forțele rusești.

Harta nu arată aceste regiuni ca fiind teritoriu rusesc

Harta împărtășită de ambasada Rusiei în Suedia, care pretindea că arată prețurile la gaze în Europa, nu reprezenta aceste regiuni ca fiind teritoriu rusesc.

Kremlinul a luat măsuri extreme pentru a cenzura informațiile despre războiul din Ucraina, transformând în infracțiune răspândirea de „informații false” despre armata rusă – care se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare. Nu este clar dacă această hartă încalcă această lege, dar criticii războiului din Ucraina au ajuns în spatele gratiilor.

Războiul din Ucraina a mers prost pentru armata rusă, care a suferit pierderi grele străduindu-se să obțină câștiguri. Ucraina, plătind o taxă grea, a recâștigat controlul asupra unei părți semnificative din teritoriul ocupat de Rusia în primele zile ale luptei, inclusiv în regiunile pe care Putin le revendică acum ca parte a Rusiei. Dar există încă lupte grele în estul țării, deoarece Rusia continuă să efectueze atacuri în zone civile din Ucraina.

Ambasada Rusiei în Suedia nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Business Insider.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău