Războiul din coasta Moldovei! Forbes: Moscova a cheltuit 167 de miliarde de dolari. Masacru la Herson

23 Oct. 2023, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Oct. 2023, 14:59 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a cheltuit în jur de 167 de miliarde de dolari în războiul împotriva Ucrainei între februarie 2022 şi august 2023: ministrul de Externe Dmitro Kuleba scrie pe platforma, citând Forbes Ucraina. Această sumă „include cheltuieli directe de război şi echipamente pierdute. Mii de ruşi sunt masacraţi în fiecare săptămână, dar vieţile lor nu au nicio valoare pentru Kremlin”, a adăugat el.

„Cu aceşti bani, Moscova ar putea construi aproape 24.000 de creşe în toată Rusia, sau peste 4.500 de maternităţi, sau aproximativ 17.000 de şcoli, sau aproximativ 1.300 de spitale, sau ar putea reconstrui 20% din toate drumurile asfaltate din Rusia”, continuă ministrul. „În schimb, criminalii de război ruşi au bombardat creşe, maternităţi, şcoli şi spitale ucrainene, distrugând în total aproape 120.000 de structuri civile, inclusiv cel mai recent atac asupra terminalului Nova Poşta din Harkov”, subliniază Kuleba.

„Rusia lui Putin este cea mai atroce rău la care a fost martoră lumea de la al Doilea Război Mondial”, consideră Kuleba.

În ultimele 24 de ore, armata rusă a atacat de 177 de ori 24 de aşezări din regiunea de sud-est Zaporojie, a relatat, pe Facebook, Iuri Malaşko, şeful administraţiei militare regionale, potrivit Ukrinform. „177 de atacuri: inamicul a tras asupra a 24 de aşezări din regiunea Zaporojie. 153 de atacuri de artilerie au avut loc pe teritoriul Guliaipole, Novoandriivka, Chervone, Charivne, Preobrazhenka, Huliaipilske, Şcherbaki, Novodarivka, Stepove, Stepove, Lobhiskove şi frontul, dar şi alte oraşe. sate”, se arată în comunicat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

11 Sept. 2024, 16:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Sept. 2024, 16:42 // Actual //  Lupu Eduard

Pe 20 octombrie 2024, moldovenii din Statele Unite ale Americii, Islanda, Finlanda, Suedia, Canada și Norvegia vor putea vot prin corespondență, dacă s-au înregistrat pentru această opțiune de a participa la alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană.

Persoanele care s-au înscris vor primi un plic, cu alte două plicuri în interior. Acestea vor conține informații despre adresa unde se vor expedia buletinele de vot, cu parafa că expedierile sunt preplătite.

„Va găsi trei plicuri depersonalizate. În aceste plicuri curate, alegătorul pune plicurile pe care le primește, pentru turul 1 la alegeri prezidențiale, turul doi la alegeri prezidențiale și referendumul republican constituțional. Respectiv, va recepționa și o instrucțiune, cum completează acest buletin.

Spre deosebire de votul în țară, peste hotare, cei care vot vota prin corespondență, vor completa buletinul de vot cu pixul. Plicurile care vin de la alegător trebuie să fie restituite până joi, înainte de ziua alegerilor. Plicurile recepționate după ziua de joi vor fi anulate”, a explicat într-un interviu acordat într-un interviu acordat grupului de presă Realitatea președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman.

Buletinele de vot se vor transmite la secțiile amplasate la ambasadele Moldovei din SUA, Canada și Suedia. Pentru cele patru țări nordice, unde moldovenii își vor exercita dreptul de a alege prin corespondență, plicurile se vor transmite la misiunea diplomatică a țării noastre de la Stockholm.

Alegătorii sunt îndemnați să transmită cât mai rapid buletinele, după ce le recepționează, pentru a tergiversa subiectul. În același timp, ei sunt rugați să nu expedieze concomitent buletinele de vot pentru turul unu și doi al prezidențialelor.

„După turul întâi, cunoscând care sunt cei doi candidați care ies în turul doi, dacă ies în turul doi, după această trebuie să transmită plicul cu buletinul pentru turul doi al alegerilor. Și iarăși, acesta trebuie să ajungă până joi, înainte de ziua alegerilor”, a conchis Caraman.

În total, pentru votul prin corespondență s-au înregistrat 1994 de moldoveni din cele șase state unde se pilotează alegerile prin poștă. Mai mult de jumătate dintre ei sunt din SUA – 1082, 582 din Canada, 134 din Norvegia, 93 din Suedia, 74 din Finlanda, și 26 din Islanda Conform șefei CEC, rezultatele votului prin corespondență se vor procesa concomitent cu numărarea buletinelor din urnele de vot.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău