Relaxarea – esențială pentru SUCCESUL în afaceri. Angajații care muncesc mai puțin sunt mai productivi și mai fericiți

06 Sept. 2021, 13:09
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Sept. 2021, 13:09 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Mulți oameni de afaceri de succes și antreprenori la început de drum încearcă să își creeze un plan de lucru eficient, ținând cont de piața de business aflată într-o continuă schimbare, însă puțini dintre aceștia iau în calcul o strategie bazată pe repaus și relaxare.

Potrivit celor mai recente studii, angajații care muncesc mai puțin sunt mai productivi și mai fericiți. În acest context, în unele țări a fost implementat programul mai scurt de opt ore, iar rezultatele au fost satisfăcătoare, scrie WallStreet.ro. Relaxarea este importantă, deoarece creierul uman nu este conceput să facă față unui regim de muncă continuu. Are, așadar, nevoie de repaus.

Pe de o parte, relaxare înseamnă mici pauze în timpul programului, pentru ca organismul să se relaxeze, să înlăture factorii de stres și să își recapete energia pierdută în orele de muncă.

Pe de altă parte, oamenii au nevoie să se detașeze de activitățile profesionale și să se odihnească, practicând hobby-urile preferate, participând la competiții sportive sau planificând o vacanță. Weekendul și zilele de concediu sunt momentele în care corpul se revigorează pentru a putea face față următoarelor provocări. Drept urmare, fiecare dintre noi trebuie să găsească acele activități care să ne ajute să ne relaxăm în fiecare zi.

Sport

Sportul nu înseamnă doar activități fizice la sala de fitness, ci cuprinde o arie largă de oportunități de a te menține în formă, de a te relaxa și de a petrece timp cu prietenii. Poți alege să scapi de stres și să te detașezi de treburile apăsătoare printr-o plimbare prin parc, la finalul unei zile obositoare.

Indiferent de natura sportului pe care îl practici, este important să ai activitate fizică permanentă, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de stres.

Lectură

Cărțile sunt prieteni de nădejde atunci când ai nevoie de relaxare, unul dintre motivele pentru eficiența lor este faptul că te conduc în lumi diferite de a ta, te ajută să descoperi personaje cu nevoi, suferințe sau bucurii familiare ție sau, din contră, la polul opus a ceea ce ai trăit până acum și să dobândești cunoștințe interesante, care îți pot fi de folos pentru dezvoltarea ta profesională și personală.

Cărțile fascinante te acaparează complet și astfel vei uita, după doar câteva pagini, de problemele care te macină.

Meditație

Meditația aduce o serie de beneficii unui individ. Calm, echilibru, stabilizarea sistemului imunitar – acestea ar fi trei dintre avantajele meditației asupra organismului uman. Partea bună când vine vorba despre o asemenea practică de relaxare este că poate fi realizată oriunde. Astfel că, într-o pauză de lucru, poți practica meditația preț de câteva minute, pentru a elimina stresul din organism și pentru a-ți recăpăta creativitatea.

În concluzie, menționăm că relaxarea, indiferent de metodele pe care le alegi trebuie să se regăsească în lista ta de activități, astfel încât să ai suficientă energie și motivație pentru a realiza orice sarcină.

 

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală