Republica Moldova și Elveția urmează să semneze un acord de liber schimb. În ce constă

22 Mart. 2022, 11:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2022, 11:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Republica Moldova și Elveția ar urma în curând să semneze un acord de liber schimb, pentru a elimina taxele vamale și a deschide piața elvețiană pentru produsele moldovenești. Anunțul a fost făcut astăzi, 22 martie de către președintele elvețian, Ignazio Cassis, în cadrul întrevederii cu președinta țării noastre, Maia Sandu, în timpul efectuării de către acesta a vizitei de lucru în Republica Moldova, scrie Realitatea.md.

Cassis a precizat că, în prezent se duc tratative pentru acest lucru ca Moldova să fie primită în clubul Asociației Europene a Liberului Schimb ca să-și poată comercializa produsele pe piața elvețiană.

„Răspunsul este clar pozitiv – Da. Acest subiect este acum și motivul pentru care discutăm despre un acord de liber schimb cu țările, care fac parte din grupul „European Free Trade Association”(n.r. Asociația Europeană a Liberului Schimb) EFTA, din care fac parte Norvegia, Islanda și așa mai departe. Dorim să avem un acord de liber schimb cu Moldova, pentru a deschide piața și pentru a anula aceste taxe vamale. Aceste discuții au loc în prezent. Evident sunt multe detalii, care urmează a fi puse la punct. Cum ar fi ce vom face cu produsele agricole, țăranii și altele. Avem acorduri de genul dat cu vreo 30 de țări din lume și în cadrul acestui club EFTA, cum îl numim noi, îl vom pune în vigoare, astfel încât să favorizăm schimburile între Moldova și Elveția”, a spus Cassis în timpul conferinței de presă susținută împreună cu Maia Sandu.

Precizăm că, în timpul discursului ei, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că dorește ca autoritățile din Elveția să accepte țara noastră în componența EFTA, în contextul în care, războiul din Ucraina a blocat comerțul cu țările din est, iar economia țării are de suferit.

„Aderarea la EFTA ar fi o alternativă de realizare a produselor moldovenești în depășirea crizei create”, a precizat Sandu.

Amintim că, în cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele elvețian a anunțat că va oferi Moldovei 2 milioane de franci și 20 de tone de ajutor umanitar, pentru a depăși criza umanitară, provocată de războiul din Ucraina.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău