Reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO începe marți. REALITATEA va difuza informații exclusive de la București

28 Nov. 2022, 14:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Nov. 2022, 14:14 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO începe marți, 29 noiembrie, la București. Reporterul grupului de presă REALITATEA, Petru Beregoi, va transmite informații exclusive și de ultimă oră de la eveniment.

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, anunța săptămâna trecută că pe agenda discuțiilor se numără majorarea ajutorului oferit Ucrainei, relațiile cu regimul de la Beijing, dar și combaterea terorismului.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Ministrul de Externe de la Chișinău urmează să participe la eveniment. Conform șefului diplomației de la București, Bogdan Aurescu, invitația de participare pentru Republica Moldova reiterează importanța pe care aliații o acordă stabilității țării noastre, în contextul războiului din Ucraina.

Potrivit lui Aurescu, „sprijinul internaţional acordat Republicii Moldova, precum şi celorlalte state partenere, este crucial pentru menţinerea lor într-o relaţie directă cu comunitatea euroatlantică de securitate şi valori”.

Totodată, într-un comunicat emis de către Ministerul de Externe de la București se arată că Bogdan Aurescu se va întâlni cu secretarul de stat american, Anthony Blinken, discuțiile vizând inclusiv situația din Republica Moldova.

„În condițiile creșterii impactului agresiunii militare ruse asupra întregii regiuni a Mării Negre, ministrul Afacerilor Externe se va referi la miza susținerii vecinilor Ucrainei, cu accent pe Republica Moldova, context în care va sublinia rolul Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, în care SUA joacă un rol important”, se arată în mesajul diplomației române.

Urmăriți Realitatea.mdRupor.mdBani.mdMoldovalive.md și toate paginile noastre de pe rețelele de socializare, pentru a afla informații actuale, în timp real, de la reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO, desfășurată la București.

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru energie electrică (ENTSO-E) a anunțat o majorare cu 500 MW a limitei de capacitate a comerțului cu energie electrică, ajungând la 1.700 MW, ca rezultat al finalizării procesului de sincronizare a sistemelor energetice și pe baza simulărilor de securitate și stabilitate a sistemului.

Această mutare reprezintă un pas esențial în consolidarea securității energetice regionale și promovarea unei piețe energetice mai integrate și eficiente. Președintele ENTSO-E, Zbyněk Boldiš, a salutat nivelul crescut de cooperare între operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală și Ukrenergo, subliniind eforturile continue pentru o rețea electrică rezistentă și integrată.

Sincronizarea de urgență a sistemelor energetice ale Ucrainei și Moldovei cu cel continental a fost finalizată la 16 martie 2022. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a evidențiat importanța acestui eveniment pentru Republica Moldova, subliniind că sincronizarea a contribuit semnificativ la consolidarea independenței energetice a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău