Royal Mail, serviciul poştal din Regatul Unit, ar putea să concedieze până la 10.000 de angajați. Motivul

14 Oct. 2022, 14:26
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
14 Oct. 2022, 14:26 // Actual //  MD Bani

Royal Mail, Serviciul poştal din Regatul Unit, a avertizat că până la 10.000 de locuri de muncă au fost în pericol ca răspuns la grevele lucrătorilor, deoarece au fost înregistrată o pierdere semnificativă în prima jumătate a anului, raportează Financial Times.

Serviciul poştal a dat vina pe o pierdere de 70 de milioane de lire sterline pe trei zile, după ce muncitorii au demarat o grevă într-o dispută privind salariul şi condiţiile. Royal Mail a înregistrat vineri o pierdere operaţională ajustată pentru prima jumătate a anului de 219 milioane de lire sterline, în scădere faţă de un profit de 235 de milioane de lire sterline în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Grupul a spus, pe baza estimărilor actuale, că ar putea fi nevoie să efectueze 5.000 până la 6.000 de concedieri până la sfârşitul lunii august a anului viitor.

Se estimează că Royal Mail va elimina 5.000 de posturi cu normă întreagă până în martie şi aproximativ 10.000 de locuri de muncă până în august, pe o perioadă de 12 luni.

„Este o zi foarte tristă”, a declarat directorul executiv Simon Thompson. „Regret că anunţăm aceste pierderi de locuri de muncă. Vom face tot ce putem pentru a evita concedierile obligatorii şi pentru a sprijini pe toţi cei afectaţi. Decizia sindicatului de a alege greva dăunătoare în locul rezoluţiei creşte, din păcate, riscul unor reduceri suplimentare ale numărului de angajaţi”, a adăugat el.

Royal Mail estimează o pierdere din exploatare ajustată pe întregul an de aproximativ 350 de milioane de lire sterline. Aceasta ar putea creşte la 450 de milioane de lire sterline.

„Incertitudinea continuă înseamnă că administraţia nu poate oferi o perspectivă clară pentru întregul an”, se arată în comunicat.

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău