Rusia aplaudă demisia lui Liz Truss: „O ruşine de prim-ministru”. Mesajul ironic al purtătoarei de cuvânt

21 Oct. 2022, 11:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Oct. 2022, 11:36 // Actual //  Lupu Eduard

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a salutat demisia premierului britanic Liz Truss. Ea a declarat că aceasta a fost „o rușine” de lider, care va rămâne în memoria rușilor pentru „analfabetismul său catastrofal”.

„Marea Britanie nu a avut niciodată o astfel de ruşine de prim-ministru”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Aceasta a făcut o postare pe rețelele de socializare în care și-a expus opiniile cu privire la demisia premierului britanic, după cum relatează Reuters.

Zaharova a criticat, în acest context, și şedinţa foto a lui Liz Truss din Estonia, de anul trecut. Aceasta a pozat purtând o vestă antiglonț și o cască, într-un tanc, în timpul unei vizite la trupele britanice staţionate în ţara baltică.

Liz Truss a fost ţinta unor comentarii ironice din partea oficialilor de la Moscova, încă de la vizita pe care a făcut-o în Rusia, în luna februarie. Liz Truss a mers în Rusia încercând, alături de alți politicieni occidentali, să evit o invazie rusă în Ucraina. Afirmaţia referitoare la „analfabetism”, conform experților are legătură cu o gafă pe care a făcut-o, ca ministru de externe, la o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Liz Truss a confundat două regiuni ale Rusiei cu Ucraina, iar acest lucru a declanșat numeroase ironii în presa de propaganda a Moscovei.

După numirea sa în funcția de premier, în luna septembrie, același Serghei Lavrov a spus că Truss nu ştie să facă compromisuri. Mai mult, a spus el, liderul britanic nu ştie dacă preşedintele francez Emmanuel Macron este „prietenul sau duşmanul” Londrei.

Relaţiile dintre Moscova şi Londra au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, chiar înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Aceasta după ce Londra a făcut acuzații cu privire la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, în oraşul britanic Salisbury, în anul 2018.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 14:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 14:17 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță un concurs pentru ocuparea funcției de director general adjunct. Scopul principal al acestei poziții este implementarea politicii statului în domeniul privatizării și activităților post-privatizare, precum și gestionarea parteneriatelor public-private, concesiunilor și proiectelor investiționale.

Candidații interesați sunt invitați să aplice până la data de 18 martie 2024, ora 17:00. Principalele responsabilități ale directorului general adjunct includ dezvoltarea și implementarea strategiilor de privatizare și de gestionare a proprietății publice, monitorizarea și evaluarea performanței operaționale, precum și coordonarea activităților interne și externe ale agenției.

Condițiile de participare la concurs și formularul de aplicare pot fi găsite pe site-ul oficial al Agenției Proprietății Publice. Candidații sunt încurajați să se familiarizeze cu acestea și să aplice conform instrucțiunilor indicate.

Agenția Proprietății Publice încurajează distribuirea acestui anunț către toate persoanele care ar putea fi interesate și potrivite pentru această poziție. Oportunitatea de a contribui la procesul vital de privatizare și gestionare a proprietății publice este deschisă tuturor celor calificați și dornici să aducă o contribuție semnificativă în acest domeniu.

În prezent, APP administrează 877 de întreprinderi cu capital public, dintre care: 618 – municipale, 178 – de stat și 81 – societăți pe acțiuni. Companiile de stat au datorii de peste 15 miliarde de lei. Astăzi valoarea tuturor activelor acestor întreprinderi este la nivel de 34,9 de miliarde de lei. Întreprinderile, proprietate a statului – 27,2 miliarde de lei, iar cele municipale – 7,7 miliarde de lei. În ultimii zece ani valoarea acestor întreprinderi practic nu s-a schimbat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău