Nepotul fratelui lui Kennedy a luptat în secret în Ucraina. Nu le-a spus nici măcar părinților

21 Oct. 2022, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Oct. 2022, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Conor Kennedy, nepotul fratelui fostului preşedinte american John F. Kennedy, a dezvăluit că a luptat în Legiunea Internaţională din Ucraina împotriva ruşilor, în care s-a înrolat în secret la începutul anului.

Conor, în vârstă de 28 de ani, fiul avocatului Robert Kennedy Jr. (băiatul fratelui lui JFK, senatorul şi procurorul general Robert Kennedy) şi al lui Mary Richardson Kennedy, a anunţat pe pagina sa de Instagram că a luptat în secret pentru că nu a vrut să-şi îngrijoreze familia şi prietenii, scrie EFE, citată de Agerpres.

„Ştiu că această poveste iese la iveală, aşa că vreau să scriu un prim mesaj pentru a profita la maximum şi a-i încuraja şi pe alţii să ia măsuri. Ca multe alte persoane, m-a mişcat profund ceea ce am văzut că s-a întâmplat în Ucraina pe parcursul acestui an. Voiam să ajut. Când am aflat de (existenţa) Legiunii Internaţionale din Ucraina am ştiut că mă voi duce şi a doua zi am fost la ambasadă pentru a mă înrola”, a scris pe pagina sa de Instagram descendentul acestei cunoscute familii politice americane, care a ajuns în atenţia presei în momentul în care i s-a atribuit o legătură amoroasă cu cântăreaţa Taylor Swift.

Conor Kennedy a explicat că, deşi s-a înrolat în secret, a povestit unei persoane unde se afla şi, deja în Ucraina, i-a comunicat altei persoane numele său real. ”Nu voiam ca familia sau prietenii mei să se îngrijoreze şi nici nu voiam să fiu tratat diferit” odată ajuns pe front, a explicat el.

„La plecare, nu aveam experienţă militară anterioară şi nu eram un bun ţintaş, dar puteam să car lucruri grele şi am învăţat repede. De asemenea, eram dispus să mor acolo. Aşa că în curând au fost de acord să mă trimită pe frontul de nord-est. Timpul petrecut în Ucraina nu a fost lung, dar am văzut multe şi am simţit multe. Mi-a plăcut să fiu soldat, mai mult decât mă aşteptam. Este înfricoşător. Dar viaţa este simplă, iar recompensele pentru a găsi curaj şi a face bine sunt uriaşe. Prietenii mei de acolo ştiu de ce a trebuit să mă întorc acasă. Le voi fi mereu dator pentru exemplul lor. Ştiu că sunt norocos că m-am întors, dar mi-aş asuma din nou toate riscurile”, a declarat Conor.

El a calificat războiul drept „oribil”, dar a spus că persoanele cu care a avut de-a face sunt cele mai curajoase pe care le-a cunoscut vreodată. „Camarazii mei din legiune, care provin din ţări diferite, au origini şi ideologii diferite, sunt adevăraţii luptători pentru libertate. La fel ca cetăţenii pe care i-am cunoscut, dintre care mulţi au pierdut totul în lunga lor luptă împotriva oligarhiei şi pentru un sistem democratic. Ei ştiu că acesta nu este un război între egali, ci o revoluţie”, a declarat Conor Kennedy.

Tânărul, care nu a oferit mai multe detalii despre zilele şi locurile în care a fost în Ucraina, i-a îndemnat şi pe alţii să se alăture legiunii şi să facă tot ce pot pentru a sprijini Ucraina. Acest război „va stabili destinul democraţiei în acest secol”, a concluzionat el.

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău