Rusia caută disperată muniție: A intrat în negocieri cu țări exotice din Africa și Orientul Mijlociu

17 Mart. 2023, 08:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Mart. 2023, 08:17 // Actual //  Lupu Eduard

Federația Rusă poartă negocieri privind achiziționarea de muniție și alte arme cu Myanmar, țări din Africa și Orientul Mijlociu, a declarat adjunctul șefului Serviciului Securității Statului, Vadim Skibițki.

„Rusia a început să simtă o lipsă de muniție. Știm că lucrează activ cu Iranul. Negocierile sunt în desfășurare cu Myanmar, cu țările continentului african și Orientul Mijlociu. Și-au trimis delegații – din Ministerul Apărării, serviciile de informații externe și alte agenții pentru a obține cât mai mult posibil muniție și alte arme”, a subliniat Skibițki.

Potrivit acestuia, încă nu există informații despre transferul de rachete balistice de către Iran către Rusia.

„Iranul încă așteaptă, a luat o poziție de așteptare cu privire la această problemă”, a adăugat Skibițki.

Soldații ruși au primit blindate de pe vremea lui Stalin

În ultimele zile, în premieră pe frontul din Ucraina, au fost identificate și BTR-50, transportoare blindate rusești de trupe intrate în serviciu în anul 1954, potrivit serviciilor de informații britanice. Modelele de bază BTR-50 au fost proiectate în 1952, când statul sovietic încă era condus de Iosif Stalin, și au intrat în dotarea activă a forțelor armate ale Moscovei în 1954, la un an după moartea dictatorului. Ele au fost produse până în anii 1970, când au început să fie înlocuite de vehiculul de luptă al infanteriei BMP-1 mai modern.

Pe rețelele de socializare a apărut și o fotografie care confirmă apariția acestor blindate în dotarea forțelor de invazie, ea fiind obținută de administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker.

Fotografia arată află propriu-zis în serviciul activ sau sunt ținute în depozite militare pe termen lung.cel mai probabil un BTR-50PU, un model intrat în dotarea forțelor armate ruse în 1958. Modelele de bază BTR-50 au fost proiectate în 1952, când statul sovietic încă era condus de Iosif Stalin, și au intrat în dotarea activă a forțelor armate ale Moscovei în 1954, la un an după moartea dictatorului.

Ele au fost produse până în anii 1970, când au început să fie înlocuite de vehiculul de luptă al infanteriei BMP-1 mai modern. În prezent blindate BTR-50 se află în dotarea mai multor state, preponderent din lumea a treia, însă nu este clar în ce măsură ele se mai folosesc.

Site-ul ucrainean Military News, care a obținut la sfârșitul lunii februarie fotografii cu aceste blindate transportate pe cale feroviară înspre front, notează că „în prezent este dificil de explicat exact motivul restaurării unor astfel de echipamente arhaice, dintre care cel mai tânăr are deja peste 50 de ani, când există suficiente blindate MT-LB mai moderne și mult mai bine șenilate la același depozit” de unde au fost scoase și vehiculele BTR-50.

„Cantitatea probabil inimaginabilă de echipamente pierdută în primul an de război și mobilizare a creat o astfel de cerere de vehicule blindate în armata rusă, pe care industria rusă pur și simplu nu poate satisface într-un timp rezonabil”, mai notează analiștii militari ucraineni. De aceeași părere sunt și analiștii militari occidentali contactați de „Forbes“.

Sancțiunile își fac efectul

Rusia încearcă și modernizarea vechiului tanc T-62 prin montarea unui nou mecanis de tragere și a unui sistem de țintire cu infraroșu 1PN96MT-02.

1PN96MT-02 ar fi fost considerat un sistem de avangardă în anii 1970 pe care Rusia l-a schimbat cu unul mai modern, Sosna-U, pe tancurile T-90, ultima generație a armatei ruse, precum și pe unele vehicule de luptă T-80 și T-72 îmbunătățite.

„Forbes“ afirmă însă că principala problemă cu sistemul Sosna-U este că el necesită componente electronice de înaltă calitate produse în Franța pe care industria rusă nu pare capabilă să le reproducă, și pe care Moscova nu le mai poate importa din cauza sancțiunilor impuse de Paris împotriva sa după anexarea ilegală a Crimeii în 2014.
„Este clar că industria rusă nu poate reproduce Sosna-U suficient de rapid pentru a ține pasul cu reactivarea tancurilor vechi”, subliniază „ Forbes“.

Mult-lăudatele tancuri T-90 M nu mai sunt folosite în luptă

Începând cu 16 martie, armata rusă a pierdut 15 tancuri T-90M „Breakthrough” în Ucraina, a declarat Andri Rudik, reprezentantul Centrului de Cercetare pentru Trofee și Prospective Arme și Echipamente Militare al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. Centrul Media Militar.

„Invincibilitatea” și „perfecțiunea” lui T-90M s-au dovedit a fi mituri… Și vorbin doar de acelea care sunt dovedite prin imagini foto sau video. Este prosibil ca rușii să fi pierdut semnificativ mai multe unități T-90M”, a spus Rudik. El a remarcat că acum rușii practic nu le folosesc în timpul luptelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău